Erkenci Kuş 4. bölüm özet. Can ve Sanem arasında ilişki karışıyor

Star Tv de iyi reytinglerle yayınlanan Erkenci Kuş da geçen bölüm sonunda Sanem Can'ı kıskandığı için mankenin alerjisini tetiklemişti. Can bunu yapanın Sanem olduğunu anlar ve kıskandığını itiraf etmesi için bastırır. Ancak Sanem itiraf etmez ve Can'ı tersler. Can içmeye başladığında şirketin avukat Metin ile geçen bölüm afişi yapan firma sahibi arkadaşı gelir. Avukat Metin'in destek verdiği bir kadın derneğinin bir proje yapması gerekliymiş. Eğer yapamazsa kapanacakmış. Can projeyi tasarlamayı ve fotoğrafları çekmeyi kabul eder. O sırada sarhoş olan matbaacının da kabul etmesini sağlarlar

Ebeveynleri bakkalı devredip borçlu olduğu kişiye parayı vermeye çalışırlar ama adam borçlarının olmadığını Sanem'in ödediğini söyler. Herkes şaşırır ve Sanem'i sıkıştırır. O da işyerinden aldığı parayla taksit taksit ödeyeceğini söyler. Bu hareketi karşısında ablası da maaşını kardeşi ile paylaşacağını söyler. Aile duygusal anlar yaşayıp sarılır. Onları gören Ayhan anne babasının yokluğunu hatırlayıp üzülür.

Ertesi gün şirketlerinde bir denetim vardır. Uluslararası bir kozmetik devi Türkiye pazarına girecektir ve pek çok firmayla beraber onları da bazı kriterlerine göre denetleyecektir. Aylin'in işi almasını isteyen Emre derhal Sanem'den işi baltalamasını ister. Can da bilgisayarından mailler atıp casus gibi görünmesini sağlayan ajana düşman Leyla ile çalışmaya başlar. Leyla'ya bugün gözünü dört açmasını casusun bu işi baltalamak için uğraşacağını söyler.

Bakkallarını Çakal İhsan'dan aldıkları fiyata geri almak ister. Ancak Menkibe ve Nihat'a 100 bin fiyat çeker. 40 bine satın aldığı dükkanı 100 binden geri alıp kar yapmak ister. Olayı gören Zebercet olaya dahil olup borcu üslenir. Zebercet meğerse miras yediymiş; çok paraları arsaları hanları varmış. Ama kontrol annesindeymiş ve şuan Sanem'e sinir olduğu için parayı vermeyeceğini düşünür. Ne yapacağını bilemeyip Ayhan'a danışır. Annesinden ister ama kadın vermez. O da Ayhan'la mahallede bir dükkanlarını temizleyip açarlar. Sonra klasik bir arabalarını da kullanıma açarlar.

Menkibe yeni bir plan yapar ve tüm komşuları organize edip bakkaldan alışveriş yapmamalarını sağlar. Herkes alışverişi kesse de Zebercet'in annesi alışverişe devam eder. Akşam Sanem'i mahalleye bırakan Can; kızın bakkalla kavga etmesini duyar ve Selim'den bu konuyu araştırmasını ister.

Sanem teftişte istendiği gibi rahatlama alanı yapar ama Deren kıskançlıktan müşterilere göstermez. Sanem'e temizlik görevini verirler. Şirketi kirletmeye çalışsa da ablası da düzeltmeye çalıştığı için başarılı olamayınca Ayhan'dan fare bulmasını ister. O da Zebercet'le fare arar ve Sanem'in şirketinde serbest bırakır. Tabi ki denetimciler kaçar.

Sanem şirkette yüzüğü takınca fark edilir. Ablasına başka bir yalan söyler. Aylin akşam gideceği davette takmak için kuyumcusuna gider. Orada adam Aylin'e Emre'nin kendisine aldığı nişan yüzüğünden bahseder. Kız da ona uygun bir kolye kiralar ve Emre'nin kendisine vereceği yüzüğü evlenme teklifini beklemeye başlar.

Metin; Can'dan habersiz Sanem'e kadın derneği için ücretsiz mankenlik teklif eder; Can'a ise mankeni derneğin ayarladığını söyler. İkisi de birbirini görünce şaşırır. İş makinalarıyla ve ardından teknede çekimler yapmaya başlarlar. Çekim bittiğinde davete gitmeleri gerekir. Ayrı ayrı karavanlarda hazırlanırlar. İtalyan patron Sanem'i fark edip peşine düşer. Deren'in zorlamasıyla Sanem patronla dans eder. İtalyan patron işi Aylin'e verecekken Can'ın kadın kampanyası yaptığını duydukları için işi Fikr-i Şahane'ye verir. Davetten erken çıkmak isteyen Sanem'in yolunu patron kesip kızın kolunu tutar. Bunu gören Can ise herkesin içinde kızın kolunu tutup çekerek götürür


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder