Kocaman Ailem 5. bölüm özet. Hulusi çocuklarına şirketten pay mı verecek?

Selim şirketin nasıl dolandırıldığını bulduğu gibi bir de imzalanan ortaklık sözleşmesine nasıl itiraz edeceklerini de bulur. Güzide ile anlaşma yoluna gitmeye başlarlar. Hulusi sözleşmedeki sağlık maddesinin kaldırılmasını ve başkanın hala Hulusi'nin olması için şart koşar; Güzide'nin şartı yıl sonunda çalışanların başkanı seçme haklarına sahip olmalarıdır. Karşılıklı şartlar kabul edilir.

Anneler bebek telsizleriyle evi dinleme olayına başlarlar ama Naci hemen Hulusi'ye söylediği için operasyon başarısızlıkla sonuçlanır. Bebek telsizlerinden birisi bahçede kalmıştır. Ondan habersiz Yaşar efendi ile konuşan Hulusi'yi duyan Jale; Semiha olmadığını ama kendisinin büyüttüğünü itiraf eder. Karşılıklı susma kararı alırlar ama onları konuşurken gören Sevgi olayı didiklemeye başlar. Ayşe de ikiliyi yan yana fısır fısır konuşurken yakalar.

Evdekileri parçalayıp bölmeyi amaçlayan Nurten de Sevgi ve Ayşe'ye Jale'yle ilgili dedikodu yapar. Onları takip edip Jale ve Hulusi'nin buluştuğunu görürler. Yanlarına gelip kavga çıkarırlar. Sonrasında eve gelen Jale'ye Nurten; diğer iki kadının kendisine söylemediği sözleri söyler. Bunu sürekli yaparak 3 kadının arasını bozmaya çalışır ama kadınlar olayı fark eder.

Hulusi'ye şirketin yönetimini kaptıran Güzide Ercan ile Hulusi'yi hisselerini çocuklarına bölüştürmeye ikna etmeyi planlarlar. Eğer hisseler bölünürse onlar da çocuklarda zorla veya güzellikle hisseleri alabileceklerdir. Şirket toplantısında da çocuklarını yeni pozisyonlara getirmesine vesile olur. Şinasi yiğenlerine kartvizit bastırır ama soy ismine Koyuncular yazdırır.

Güzide; akşam evinde bir kaynaşma yemeği verir ve herkesi çağırır. Evin zenginliği herkesi etkiler. Yemekte Güzide çocuklara hisse verilmesi için Hulusi'yi ikna eder. Jale Hulusi'ye Semiha'nın öldüğünü söyler. Adam çok üzülür. Ertesi sabah Hulusi ortadan kaybolunca herkes çok endişelenir.

Selim; Berrak'a yakınlaşmaya çalışır. Kızdan annesinin onu terk etmesini dinler. Berrak'ın babası kızının Selim ile yakınlaşmasını görür ve akşam kızına adamla ilgili kötü sözler söyleyip konuşmamasını ister. Selim ise bunları duyar ve çok üzülür. Ertesi gün gördüğü kıza uzak hatta ters davranır. Berrak ne olduğunu anlayamaz.

Elif ve Demir aralarına girdiklerini sandıkları Berrak ve Ercan'la ilgili tartışırlar. Elif; Demir'e tokat atar. Güzide'nin evindeki yemekten sonra Elif ve Demir konuşurlar. Güzide, Ercan'a o akşam ki yemekte Elif ve Demir arasında bir şeyler olduğundan emin olduğunu ve çocukların hisselerini alacaklarsa buna izin veremeyeceklerini söyler

Anneler çocuklarını Hulusi'ye kaptırdıklarını düşünüp üzülürler ve yaşadıkları hayal kırıklığıyla çocuklarına o evden gitmek istediklerini söylerler. Nurten ise Hulusi'nin çocuklarına şirketten hisse vereceğini duyunca olay çıkarır. "Senin olduğu bile belli olmayan; soy adını bile vermediğin çocuklara şirketten pay mı vereceksin?" diye bağırmaya başlar. Herkes bu hakaretleri duyar. Kadınlar ve çocuklar Nurten'in üzerine gelir. Anneler evden gitmek ister ama çocuklar pek gitmek istemez.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder