Hastane nasil randevu alinir? Resimli anlatim

İnternetten randevu almak için;  üyelik kaydınız bulunmuyorsa “Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra  “Üye Ol” sekmesine tıklayarak üyeliği yapabilirsiniz. Zaten üyeliğiniz varsa TC kimlik numaranız ve şifrenizle istediğiniz hastane ve doktoru seçerek randevu alabilirsiniz.
Sağlık bakanlığına bağlı hastanelerden randevu alabilmeniz için öncelikle sisteme kayıt olmanız gerekiyor. Sisteme https://www.mhrs.gov.tr/Vatandas/ adresi üzerinden kayıt olabilirsiniz. Siteye giriş yaptıktan sonra sağ üstte yer alan kırmızı harflerle yazılmış Randevu AL’a tıklayarak yapabilirsiniz. Eğer üye iseniz TC ve ŞİFRENİZLE alabilirsiniz. Eğer kaydınız bulunmuyorsa yani üye değilseniz sisteme üye olmanız gerekiyor.
Randevu alma resimli
Randevu alma resimli
Randevu almak için neye ihtiyacım var ? Nasıl kayıt olurum? Nasıl üye olurum? 
Sisteme kayıt olmanız gerekiyor. Sisteme kayıt olabilmeniz içinde:
  • TC
  • İsim ve soyisim
  • Cinsiyet
  • Doğum Tarihi
  • Doğum Yeri
  • Baba ve Anne adı
Gerekli olan bilgilerdir.
İlk bilgileri doldurduktan sonra sizden iletişim bilgileri ve güvenlik bilgilerini soracak oraları da doldurduktan sonra, randevunuzu alabilirsiniz.
E-Devlet şifrem ile randevu alabilir miyim? 
Evet E-devlet şifreniz ve kimlik yani TC numaranız ile https://www.mhrs.gov.tr/Vatandas/veya  https://goo.gl/AsGGmD linkinden randevu alabilirsiniz.
İlk önce birinci resimdeki e-Devlet ile Girişi tıklayın sonra açılacak sayfada gerekli yerleri doldurup randevu alabilirsiniz.
Mobilden- Telefondan hastahane randevusu nasıl alınır?
Mobilden randevu almak için, akıllı cihazınızdan MHRS uygulamasını indirin, üyelik kaydınız yoksa yeni üyelik oluşturun eğer zaten var ise kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapıp randevu alabilirsiniz.
ALO 182 ücretli mi ? 
ALO 182 Randevu Hattı ücretlidir. Çünkü acil aramalar kapsamında yer almıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ücretlendirmeyi belirliyor. Hem sabit hatlardan hem de cep telefonlarından ALO 182’yi aramak sabit bir telefon hattını aramakla neredeyse eşdeğerdir. Sabit hatları aramak dakikası en fazla 46,25 kuruştur. Türk-Telekom ise dakikası nı 7-15 kr. arasında ücretlendirmektedir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder