Ege'nin Hamsisi 1. bölüm özet. Karakterler ve olay kurgusu

TRT1 kanalında yayınlanmaya başlayan dizi 'Ege'nin Hamsisi' iki farklı yöreden ve kültürden ailenin aynı kasabada karşılıklı yaşamaya başlamasıyla oluşan komik olayların etrafında dönüyor. Pek çok yan karakterin yer aldığı dizi; oldukça eğlenceli sahneler izlememize sebep oluyor

Ege'nin bir kıyı kasabası olan Sığırcık'ta yaşayan Melahat oğlu Deniz'in askerden dönüşünü kutlamaktadır. Sığırcık da Ege yemeklerini pişirip sattığı bir lokantası vardır. Hem kendisi hem de lokantası bulunduğu yerde ünlenmiştir. Kızı Derya ve oğlu Deniz'i "Enginar Kalbi" lokantasından kazandıklarıyla büyüten Melahat'ın yeni bir planı vardır. Dükkanının karşısındaki boş dükkanı tutmak. Hatta emlakçıyla da anlaşır ama kontrat yapmamış; kapora vermemiştir.

Rize de ki Şevket ise kızı Zeynep'in üniversiteden mezun olmasını yaylada düzenlediği bir şenlikle kutlar. Ancak kızının da Ona bir sürprizi vardır. Ege'nin Sığırcık kasabasında yapılan tatil köyünde çalışacaktır. Oğlu, kızı ve ablasıyla beraber yaşayacağını zanneden baba Şevket bu habere çok şaşırır. Hatta ilk başta kabul etmez ama ölen karısının vasiyeti yüzünden kabul eder ancak bir büyük farkla. Kendisi ve oğlu da Zeynep ile beraber bu kasabaya yerleşecektir. Orada yaşayan yiğeniyle konuşur ve kendilerine evle dükkan kiralatır. Karadeniz yemekleri yapacak adını da "Fırtına Şevket'in Mıhlaması" koyacaktır. Ablasının tüm karşı koymalarına rağmen taşınırlar.

Melahat'a büyük şok Şevket'in kendi tuttuğunu zannettiği dükkanı tutması ile olur. Burnunun dibinde önce tadilat sonra horonlu açılışlar yaşanır. Zeynep tatil köyünde çalışırken annesinin teşvikiyle Deniz de aynı yerde işe başlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder