Ege'nin Hamsisi 2. bölüm özet. Şevket ve Melahat mahkemelik

Şevket'in açılış yaparken havaya sıktığı mermiler yüzünden panik olan Mercan kargaşa çıkar ve Melahat'ın dükkanı dağılır; müşterileri kaçar. Şevket'ten şikayetçi olduğu için adam geceyi nezarette geçirir. Ertesi sabah çıksa bile Melahat maddi manevi dava açmakta kararlıdır. Ancak avukatın çıkardığı faturayı da nasıl ödeyeceğini bilememektedir.

Melahat; Şevket'in açılışına gelen herkese tavır koyarken Deniz ve Zeynep de karakolda ister istemez gerilmişlerdir. Bu gerginlik aynı şantiyede çalışan ikiliye yansır. Patronu onları ekip yaptığında da sürekli tartışırlar. Firuzan; karakolda karşılaştığı Sinan'ın ilgisinden memnundur. Aralarında bir yakınlaşma olur. Melahat hemen hemen aynı yaştaki kendi kızı Derya ile Şevket'in oğlu Ömer'i arkadaş yapmaya çalışır. Topallayan ve içli bir çocuk olan Ömer önce arkadaş gruplarına giremese de sonra yazdığı şarkı sözleriyle arkadaş grubuna dahil olur.

Rize de kalan Fikret ise kardeşini arar ama karakolda olduğu için ulaşamaz. Şevket'in telefonuna  anons yapan kadın çıkınca; kardeşinin bir kadınla beraber olduğunu zanneder. Ailesini aradığında da istediği cevapları alamayınca bu sefer de yeni bir plan yapar. Zeyney'e sevdalı Durmuş'u Sığacık'a casus olarak yollar.

Kasabalının özellikle Sevim'in olayları merakı; Eşref abinin iki tarafı uzlaştırma ve anlama çalışmaları; Hatice ve İbo'nun komik halleri; Nuri başkanın kendisini Melahat'a affettirme çabaları; Ahmet'in Zehra'ya habersiz bıraktığı kolyeyi kızın bulup Deniz'in bıraktığını zannedip ümitlenmesi bölümün komik sahnelerinden idi.

Bölüm sonunda şantiye de Zeynep yanlışlıkla kafasını bir yere vurup bayılır. Yanındaki Deniz'in kollarına bayılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder