Kocaman Ailem 8. bölüm FİNAL özet. Elif; annesi ile gerçekleri öğreniyor

Güzide Ercan'dan duyduklarıyla şoke olur. Kızı yaşamaktadır ve tanıdığı Elif'tir. Hulusi de şaşkındır çünkü öldü zannettiği Semihası karşısındadır. Güzide kaybettiği yıllar ve çektiği acılarla hemen kızına kavuşmak ister. Ancak Hulusi kızlarının arka arkaya pek çok sarsıntı, yalan ve kayıp yaşadığını söyleyerek bir süre suskun kalmasını ister.

Selim annesinin kendisine bırakıp da gittiği duygusal veda mektubunun etkisinde kalır. Berrak ise Sevgi annenin kendisine söylediklerinin etkisiyle emniyete tayin için baş vurur. Hulusi oğlu Selim'e yardım etmek için kolları sıvar. Akşam Yaşar efendiden kız istemeyi planlar ve alış veriş yapar. Ailecek tabi annesi Sevgi hariç kızı istemeye giderler ama onlardan kızıyla beraber oradan gideceklerinin haberini alırlar. Başta Hulusi ve Selim olmak üzere herkes şaşırıp üzülür ancak Hulusi hemen Yaşar efendi ile konuşup geri adım attırır. Berrak da tayin isteğini geri alır.

Ahmet ise şirkette tanıştığı Zehra'ya aşık olmuştur. Kendi özelliklerinin tıpa tıp aynısı kıza bir türlü yaklaşamaz. Naci dayının kız tavlama taktikleri de Ahmet için doğru taktikler değildir. Ahmet sonrasında kendisi gibi davranmaya başlar.

Psikiyatris Can; babası gibi gördüğü Hulusi'nin ısrarıyla Elif'in şöförlüğünü yapmaya başlar. Kız ilk başta ona karşı kaba ve mesafelidir ama sonrasında çocukla iletişim kurmaya başlar.
Şinasi ise karısı Nurten ile çocuk esirgeme kurumundan Selin isminde bilmiş bir kız çocuğunu evlat edinir. Aile daha da büyür.
Hulusi ve Güzide yüzleşir. Yıllar önce evlilik hazırlıkları sırasında Semiha'nın neden Hulusi'yi bırakıp gittiği ortaya çıkar. Hulusi'nin annesi kızı kandırmış; oğlunun başkasıyla ilişkisi olduğunu söylemiştir. Güzide de Hulusi de geçmişi aydınlatmanın ama şuan da bir çok şey kaçırmanın acısını ve ferahlığını yaşarlar

Ercan Güzide'nin Elif'e düşkünlüğünü ve Elif'in de kendi hislerini görmezden gelmesini kıskanır. Şirkette muhasebeden evraklar ister ve bir kaç gün sonra Koyuncuların hiçbirisi ve Güzide şirkete giremez. Alacaklısı olan 7 firma; Hulusi Bey sucuklarına hatta eve ve çiftliğe el koymuştur. Güzide onlara yardımcı olmaya söz verir. Ailenin ve Elif'in yanında olur.

Ahmet ise şirketten Zehra ile telefonda görüşüp kendisine yardım etmesini; evraklarda oynama yapılıp borçlandırıldığını düşündüğünü söyler. Kız tüm gün arşivdeki evrakları inceleyip bazı şeyler bulur. Anne babası öğretmen olan ve Ahmet'le benzer özelliklere sahip olan kızı Ayşe anne de sever. Gece de çalışan Zehra; bu 7 şirketin sahiplerini öğrenir. Berrak'ın da yardımıyla şirketi borçlandıran ve sahte isimlerle kurduğu şirketlerin sahibi görünen Ercan'ı tutuklarlar.

Güzide Jale'nin kızına onunla ilgili itirafı yapmasını sağlar. Elif bir kez daha şaşırır ama annesinin olayda suçunun olmamasını göz önünde tutarak kadına iyi davranır. Jale ise hayatlarından çıkıp gider.

2 Ay sonraya zaman atlaması olur. Selim ve Berrak'ın nikah törenini izleriz. Psikiyatris Can; 'Kocaman Ailem' isimli bir kitap yazarak aileyi anlatmış; Elif ile arası düzelmiştir. Zehra ve Ahmet hala mesafeli ama yakın görüşmektedirler. Sevgi anne hala ortada yoktur. Elif ve annesi Güzide ise iyice anne kız olmuşlardır. Şinasi ve Nurten yeni kızları ile mutludurlar. Jale anne de nikaha gelir. Elif onu kucaklayarak karşılar.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder