Masum Değiliz 5. bölüm özet. Mezardaki ceset bulunuyor

Buluşma yerinde Selin ve Kazım'ı gören ekip panik olur. Selin ve Kazım emniyete gidip bildiklerini anlatır ama emniyetteki amir tahmin ile iş yapmayacaklarını söyleyip ikiliyi geri yollar.

Mert'in annesi Ceyda'nın evine gider ve nişanı attıklarını öğrenir. Ceyda Mert'i Selin ile dudak dudağa yakaladığını söyler. Ertesi gün Mert; annesinin zorlamasıyla Ceyda ile barışmaya kızın evine gider. Mert kızın gönlünü alır ve hemen evlenme kararı alırlar.

Mert Selin'den ne bildiğini öğrenmeye çalışır. Kız babasının kamyonun çalınıp satıldığını ve plakanın bulunduğunu söyler. Umut'un babasını tanıyıp tanımadığını sorar. Selin ise babasının ölmemiş olabileceğini zannedip sevinir. Emir ise her şeyi kontrol altında tutmaya çalışır. Evini öğrendiği Kadir'in gece evine girer ve kırık far parçalarını alır. Kadir bir kez daha Umut'tan şüphelenir.

Kadir bu kez de polis bir arkadaşından geçen gün polisin neden Umut'un evine geldiğini öğrenmelerini ister. Aynı şekilde Emir de Kadir ile ilgili bilgi toplamaya başlar. Polis arkadaşı bölüm sonunda onu arar ve Umut'un evinde kan bulunduğunu söyler.

Emir; Selin'in Umut'tan şüphelenmemesi için Mert ile beraber ertesi gün kıza baş sağlığına gitmelerini ister. Eve girince gerilen Umut etrafta kimse yok zanneder ve "Kendi elimizle öldürdüğümüz adamın evinde ne işimiz var?" der. Yatalak annesi bu lafı duyar. Umutlar apar topar bir çay içmeden kalkarlar. Selin; Umut'a babasını tanıyıp tanımadığını geçen cumartesi akşamı nerede olduğunu falan sorar.

Emir; geçen bölüm kaza yaptığı kızla buluşup kahvaltı yapar.
Deniz'in çocuğu hastalanmış; faturalar birikmiştir. Üvey babası para ister. Deniz gece işe çıkar. Ama o gecenin etkisinden çıkamadığı için adamla birlikte olmak istemez. Adam devam etmek isteyince aralarında mücadele çıkar. Deniz müşterisinin kafasına abajuru geçirir.

Volkan ise baba olacağı için çok mutludur. Eşine kahvaltı hazırlar, bebeğe patik alır. Sema'nın geçen bölüm yaptırttığı dna karşılaştırma sonucu çıkar. Hiç kimseyle eşleşmediğini öğrenip rahatlar. Müge Sema'yı arayı bir şey çıkıp çıkmadığını sorar.

Volkan'ın sevgilisi Mısra ise adamı karısına her şeyi anlatmakla tehdit eder. Sonra da bir doktordan gebelik sonlandırma yöntemlerini öğrenmeye çalışır. Sema kontrol için geldiğinde doktoru olan amcasının yanına gidip kıza düşük yapmaması için yapılacak iğneyi değiştirip düşük yapması için iğne vurulmasını sağlar.

Bu arada Emir'i bile panik yapan bir gelişme olur. Baktığı davadaki bir karar bozulmuş; yeni çıkan deliller ışığında mezarın tekrar açılmasına karar verilmiştir. Aslında bu çok önemli bir durum değildir tabi ki Haydar'ı oraya gömmüş olmasalar. Cesedi bulacaklarından korkan Emir iyice panikler. Dava ile ilgilenemediği için itiraz süresi de dolmuştur. Savcıyla bizzat konuşmasına rağmen kabul olmaz.

Emir'in annesi Selinlere gelip "Oğlumdan uzak dur" diyerek olay çıkarır.

Emir gelip mezarı açacaklarını cesedi oradan çıkarmaları gerektiğini söyler. O akşam Ceydaların evinde yenecek yemeğe herkes gelecek sonrasında mezarı açıp cesedi çıkaracaklardır. Ancak Emir hepsine mesaj atarak yanına çağırır. Mert ve Umut Emir'in kaza geçirdiğini; Volkan ise bir hastası için gitmesi gerektiği yalanını söyler. Sema kocasına inanmayıp peşinden gider.

Mezarın bu gece açılacağı haberini alan herkes çok telaşlanır. Onlardan önce mezarı açma kararı alırlar. Oraya gittiklerinde polis zaten oradadır. Sema onları görüp ne yaptıklarını merak eder ama o sırada kan gelir ve düşük yapmaya başlar. Kadir Umut'un evinde kan bulunduğunu öğrenip bunu hemen Selin'e söyler. Mezarı kazan kişiler savcıya seslenir ve orada başka bir ceset daha olduğunu söyler. Bizimkiler de bunu duyup kalakalır





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder