Kocaman Ailem 6. bölüm özet. Hulusi İstanbul'u terk ediyor

Nurten'in ağır sözlerinin ardından çiftliği terk etme kararı alan anneler; gözü gibi baktıkları çocuklarından bekledikleri desteği alamayınca çok gücenirler. Babalarının sağlık sorunları yüzünden ve onu daha yakından tanımak istedikleri için çiftlikte kalmak isterler. Ahmetlerin evi kentsel dönüşümde; Selimlerin evinde ise eşya olmadığı ve tehdit edildikleri için Jale bu iki evi olamyan kadına evini açar.

Hulusi ise kendisine samimi ve güzel sözler söyleyen çocuklarını daha fazla aldatmak istemez. Çocuklarına hafıza kaybı yalanının en başından beri yalan olduğunu itiraf eder. Çocuklar buna kızıp çiftliği ve babalarını arkalarında bırakırlar. Annelerinin yerini öğrenip onlara kendilerini affettirmeye çalışırlar. Evin önünde "Özür dileriz" yazan bir yazı eşliğinde otururlar. Yumuşamayan anneleri yağan şiddetli yağmur yumuşatır ve çocukları affedip eve alırlar.

Selim de Berrak'ın babasının kızına söylediği sözlere içerlediği için kıza uzak davranır. Berrak ise hem kendisine hem de Selim'in soğuk davranışlarına kendi içinde bir cevap bulamaz. Kardeşi Selim'in üzülmesine kıyamayan Ahmet emniyete gidip gizlice Berrak'a olanları anlatır. Berrak da bir buluşma organize eder ve barışmalarını sağlar.

Demir'in evlerinin ipoteğini kaldırdığını duyan Elif çocuğa kızar. Sinirine yenilip tokat atar. Bu tokat ve kızın güvensizlikleri Demir'i ilişkiyi bitirme kararına kadar götürür. İkili de çok üzgündür. Elif bir kez daha Demir ile konuşmaya çalışır ve barışırlar.

Hulusi annelere kötü sözler söyleyen Nurten'i dinler ve kadını affeder. Yaşar efendi ise ona annelerin gönlünü kazanması gerektiğini söyler. Hulusi bütün gece düşünüp şirketi anneler, çocuklar ve Şinasi arasında bölüştürüp onlara haber verir. Çocukları babalarının şehri terk edeceğini öğrenince hemen tren garına gidip Hulusi'yi gitmekten vazgeçirmeye çalışırlar

Ercan tam şüphelendiği gibi Elif ve Demir'in arasında bir şey olduğunu anlar. Ercan'ın Güzide'ye babasının emaneti olduğunu ve çocuğu kadının büyüttüğünü öğreniriz. Ercan hemen Jale'yi araştırmaya başlar. Bu arada Jale'yi hemşire arkadaşı arayıp panik olduğunu ve suçunu itiraf etmek istediğini söyler. Demir de aynı şeyi söylediğinde kadın öfkelenir. Demir'in arabasındayken adamla tartışır ve kaza yapmalarına sebep olur







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder