Diş ağrısına iyi gelen evde yapabileceğiniz doğal ilaçlar

Diş ağrısı insanların en çok korktuğu ağrılardan bir tanesidir. Diş ağrısı bazı hastalıların habercisde olabilir örneğin enfeksiyon gibi olabilir.

Dişiniz ağrıyor ve bunu hafifletmek istiyorsanız işte sizlere evde yapabileceğiniz ağrıyı hafifleten diş ağrısına iyi gelecek öneriler. 

Diş ağrısına iyi gelen evde yapabileceğiniz doğal ilaçlar





1- Tuzlu Su

Tuzlu su, ağızda bulunan gevşek döküntüleri ve etkilenen bölgede veya çevresinde olabilecek potansiyel olarak zararlı bakterileri temizlemeye yardımcı olur. Diş ağrısını tedavi etmek için, az miktarda ılık suya 1/2  tuz ekleyin ve tükürmeden önce yaklaşık 30 saniye boyunca ağzınızda gargara yapın. İki veya üç gün  günde birkaç kez tekrarlayın.

2. karanfil yağı
Karanfiller geleneksel olarak, birincil kimyasal bileşimi olan eugenol, doğal bir anestetik sayesinde sinirleri uyuşturmak için  ilaç olarak kullanılmıştır. Kaviteler, ağız ülserleri ve diş etleri gibi her türlü diş ağrısına karşı savaşabilir; Aslında, muhtemelen diş ürünlerinde bir bileşen olarak gördünüz. Diş üzerine az miktarda toz karanfil sürün veya yağı boşaltmak için bütün karanfilin birazını çiğneyin. Ayrıca, çok az miktarda karanfil yağı (yaklaşık 2 damla) kullanabilir ve ağrı azalıncaya kadar etkilenen bölgeye yerleştirebilirsiniz.

3. Sarımsak
Sarımsak zararlı bakterileri öldürür ve ağrı kesici olarak çalışır. Kullanmak için daha iyi bir yaklaşım ya bir macun yaparak ve etkilenen alana yerleştirmek ya da yavaşça çiğnemektir. Bu doğal tedaviyi, ağrılar bitene kadar birkaç gün tekrarlayabilirsiniz.

4. Soğan
Soğan, ağrılı bakterilerin ağrısına neden olduğu bilinen antiseptik ve antimikrobiyal özellikler sunar. Kullanmak için, bir parça soğanı kesin ve ağrının acı içinde çiğnemesini sağlamaktır. Bunlar, soğandaki suyun dişinize nüfuz etmesine izin verir. Acısı  çiğnemek için fazla ise, doğrudan etkilenen dişe karşı soğan parçasını tutmak için bir parmak uygulayabilirsiniz.  5 dakika, hatta daha uzun süre kalsın.

5. Salatalık
Salatalık,  diş ağrısına çare için kullanılan hemostatik ve yatıştırıcı etkileri olduğu için bilinir, hemostatik etkileri, etkilenen dişe kan akışını azaltmaya yardımcı olur, sonuçta azalır ve yatıştırıcı ağrı. Bir acıyı daha da kötüleştirebildiğinden önce soğuğa duyarlıysanız önce soğutulmuşsa oda sıcaklığına bir salatalık getirin. Sonra taze bir parça dilimleyin ve etkilenen alan üzerinde tutun. Bunun yerine, biraz deniz tuzu ile bir parça salatalık püre haline getirin, sonra ağrıyan dişin etrafına toplayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder