Doğduğun Ev Kaderindir 8.bölüm özet. Nermin ihaneti öğreniyor

Zeynep Mehdi'nin aşk itirafını duyar. Kibrit de eve gelir. Mehdi ve Zeynep aşk meselesini önce evde ardından çay bahçesinde konuşur. Avukat gelir ve Mehdi'nin tamihanesinin açılacağı haberini verir. Zeynep babası için üzgündür. Gerçekten de adam sokaklarda ve açtır.

Emine ise Faruk'a kendisini öptüğü için kızar. Faruk dükkana çiçek ardından çanta yollar. Faruk sonrasında Emine'ye ondan hoşlandığını söyler. Emine de onun ilgisine karşılık verir.

Sultan bakkal Cemile ile Benal'den kurtulmak için bir plan yapar. Cemile annesine hamilelikten bahsetmese de Benal'den kurtulmaları gerektiğini söyler. Kadının birikmiş tüm parasını alır. Sultan bakkal Benal'e hayatını kurması için bu parayı verir. Benal kabul etmek istemez. Mehdi ile konuşur ama yanlış anlaşmalar yüzünden kadın adamın bebeği bilmesine rağmen "Git" dediğini zanneder.

Nermin hanım çiftlik evine gider. Ekrem ile beraber her sene baharı kutlamak için yaptıkları partinin organizasyonuna başlarlar. Nermin hanım Mehdi'yi de çağırır. Adamın dolabında bir şey bulamayınca dışarıda alış verişe çıkarlar. Sakine anne; kızı ve damadının partiye gideceğini öğrenince olay çıkarıp duygu sömürüsü yapar.

Benal Zeynep ile buluşup oralardan gitmesi gerektiğini söyler. Bebeğin babasının onları istemediğini söyler. Eve gelip ailedeki kadınlara mahalleden taşınacağını söyler. Mehdi'yle de vedalaşırlar. Telefon numarasını iptal eden Benal'den haber alamayan Cemile Benal için endişelenir.

Yasemin'i Zeynep'in eşyalarını karıştırırken gören Dilara kızı uyarınca Yasemin üste çıkar. Cemile de kızından taraf çıkınca Kibrit üzülür.

Bahara merhaba partisine Faruk da gelir. Zeynep piyano çalar. Partiye Ekrem'in sevgilisi Meltem de gelir. Sıkılan Mehdi ancak şoförlerle muhabbet edebilir. Zeynep Amerika da staj yapmaya olumlu bakınca Mehdi ile gerilir. Partide Mehdi'nin işinden utanan Nermin yalan söyler. Sonra da ona büyümesi için para ve ortaklık teklif eder ama Mehdi, kadının teklifini kabul etmez.

Partide Mehdi ve Zeynep arasındaki farklar, gelecek hayalleri, dil farkı ortaya çıkar. İkili gerilir. Akşam ayrı yatarlar. Zeynep "Burası senin yatağın. Zaten ben de ömür boyu burada kalmıycam" der. İkisi de arkadaşına diğeri için "Farklı dünyaların insanıymışız" der

Bölüm sonunda Nermin şirkete gelir. Ekrem ve Meltem kıl payı yakalanmaktan kurtulur. Nermin'in gittiğini zanneden Meltem; Ekrem'in masasında saklı duran ikinci hattına "Hayatım bu akşam seni mutlaka bekliyorum. Seni seviyorum" diye mesaj atar. Nermin bu mesajı görür. Karısının hal ve hareketlerinden bir şey olduğunu anlayan Ekrem, mesajı gördüğünü anlar

Nermin üzüntüyle Zeynep'i arayıp çağırır. Mehdi karısını eve bırakır. Kapıyı Benal açınca Mehdi şoke olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder