Doğduğun Ev Kaderindir 6. bölüm özet. Mehdi ve Zeynep'in arasına bebek engeli

Bir yıllığına Kibrit'in anne babası olmaya karar veren Mehdi ve Zeynep verdikleri kararı kıza söylerler. Sosyal hizmetlere başvururlar. Denetleme için gelecek kişilere Kibrit'e oda yapmaları gerektiğini söylerler. Yiğenine verilen ayrı oda sözü yüzünden tartışma çıkar. Zeynep ve Mehdi; odaya bir çekyat alana kadar beraber yatmaya karar verirler.

Faruk ve Emine bir restorana gider. Zeynep'le ilgili konuşurlar. Kız bu konuda Faruk'a yardım edip haber vereceğine söz verir. İkili iyi anlaşır

Benal hamileliğiyle ilgili konuşmak için Mehdi'yi arar. Adam açmayınca "Görüşelim" diye mesaj atar. Mehdi gelmeyince Benal gelir. Aile panik olup Zeynep'e belli etmemeye çalışarak kadını yarın gelmeye ikna ederler. Mehdi gidip Benal'le uzak durmasını söyler. Zeynep onları görür. Mehdi bir şeyler söyleyip geçiştirir.

Bayram ve Sakine kızı Mehdi ile barışınca eve tekrar yerleşirler. Zeynep ertesi sabah kahvaltıyı kendisi hazırlamak ister. Bütün aile Sultan bakkal, Emine ve Nuh da dahil güzel bir kahvaltı ederler. Bayram bir sürü yerden iş ister. İş bulamayınca efkarlanıp içmeye başlar.

Ekrem diğer ailesiyle zaman geçirir. Sevgilisine Amerika'ya gitme işini ertelemek zorunda olduğunu söyler. Nermin'in imzalamadığı projeye güvenmekteymişler. Kadın ve Ekrem tartışırlar.

Nermin, kocasına şikayet ve Kibrit'i evlat edinme olaylarını anlatıp oraya gitmeleri gerektiğini söyler. Nermin ve Ekrem; Zeynep'lere gidip kızlarına bu evlatlık olayından vazgeçmesini ister. Sesler yükselince Mehdi odaya girip olaya dahil olur.

Sosyal hizmetler yetkilisi gelip Kibrit'e hazırlanan odaya eve bakar. Kibrit de odasını çok beğenir. Bayram tam da o sırada içeri sarhoş gelip ileri geri konuşunca yetkili kadın Kibrit'i geri götürür. Evlat edinme süreci zora girmiştir. Zeynep çoktan sızmış babasına ve annesine kızar. Ardından Bayram laf söylenmesini kaldıramayıp küfür edip evden çıkıp gider.

Benal doktora gidip 8 haftalık hamile olduğunu teyit eder. Arkadaşı olan doktor; "Aldıracak mısın? Doğuracak mısın?" diye sorar. Benal eve geldiğinde ağlaya başlar. Zeynep kadını camdan görüp dertleşmek için kadına gider. Kadının evindeki pozitif test sonuçlarını görür. Kadınla bu konuyla ilgili konuşur. Çocuk sahibi olmak için başka şansının kalmayabileceğini söyler. Benal hastaneye bebeği aldırmaya giderken Zeynep de ısrar edip gelir ve vazgeçirmeye çalışır.

Avukatı Mehdi'ye kendisini ihbar edenin Ekrem olduğunu söyler. Onunla konuşmaya gider. İki adam karşılıklı restleşirler. Ekrem Mehdi'yi ofisinden attırır. Mehdi Nuh ile adamın iş çıkışını bekleyip takip eder. Hastaneye gider. Kızını kucaklar, sevgilisiyle görüşür. Mehdi bu manzarayı görür.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder