Yasak Elma 70.bölüm özet. İmparatorun Çöküşü

Yıldız geçen bölüm sonunda Halit'e olan kızgınlığıyla Nadir'in evlenme teklifini kabul etmişti. Ancak ardından pişman olmaya başlar. Akşam Kaya, Ender ve asuman hanımın da katılımıyla kutlama yemeği yerler. Ancak Yıldız ne yapacağını bilemediğimden kararsız ve durgundur. Ender garipliği fark edip sorguladığında Yıldız'dan Leyla'nın hamile olduğunu öğrenir. Ama tecrübelerine görer Leyla hamile değildir çünkü erken söylemiştir.

Yıldız düşünüp taşınıp ertesi gün Nadir'den bir bir özür dileyerek yüzüğü geri verip adamdan ayrılır. Nadir Yıldız'a belli etmese de çok sinirlidir. Ender ile görüşüp ondan Yıldız'ı etkilemesini ve kendisiyle evlenmesini sağlamasını ister. Tehdit eder. Ender korkar, kıvırmaya, bunu yapamayacağını söylemeye çalışır ama Nadir ısrarlıdır.

Yıldız'ın elma püreleri kanaldan satılmakta ve çok talep görmektedir. Bir arkadaşı vasıtasıyla bit yiyecek firmasından 500 bin dolarlık bir teklif alır. Tam bunu kabul edecekken kanal yöneticisinden Amerikalı bir firmadan 5 milyon dolarlık teklif alır. Hem de kendisine de proje danışmanlığı teklif ederler. Kaya ile birlikte gidip teklifi kabul eder. Yıldız artık kuyruklu Yıldız'dır ve hemen vefakarlık yapıp Caner'le Emir'i yanına alır.

Zehra hızla düşen takipçi sayısı yüzünden endişelidir. Akın'la konuşur. Akın takipçi sayısını sahte bir şekilde arttıracak bir yol önerir. Takipçi satın almak. Zehra bunun için kullanmadığı takılarını Zafer'e götürüp satar. Halit beyin haberi olur. Zehra'ya çok kızar ve kısa süreliğine evden gitmesini ister. Zehra da bavulunu toplayıp Yıldız'a gider.

Leyla'nın hamileliği meselesine kendi tecrübelerinden bakan Ender Halit'le konuşur. Halit bunu Yıldız'a söyleyenin Şahika olduğunu öğrenip hesap sorar ama kadının savunması sağlamdır. Ender Halit'e Leyla'nın hiç hamile olmadığını söyler. Halit şüphelenmeye başlayıp sevgilisine bebeği hangi doktora aldırdığını sorar. Leyla panik olur ama üste çıkmaya çalışıp kavga çıkarır. Şahika ona yardım için Leyla için yalan söyleyecek bir doktor ayarlar.

Şahika evdeki hizmetli kadına para karşılığı casusluk teklif eder. Kadın kabul etmeyince onu göndermek için bileziğini kadının odasına saklar. Sonra da kaybettim, hizmetli çaldı diye olay çıkarır. Neyse ki hizmetli kadın Ender'e casusluk teklifini söyleyince O da Şahika'nın bir şey yapacağını tahmin edip önlemini almıştır. Şahika ağır rezil olup kadından özür bile dilemek zorunda kalır

Leyla yanında doktorla Halit'in ofisine gelir. Ancak adam bana yalan söylemem için para verdiler diyince Halit sevgilisini kovar. Leyla gidip Şahika'nın boğazına sarılır. Şahika Ender'le anlaşarak zaten Halit'in artık şüphelendiği Leyla'nın fişini çekmiştir. Leyla Nadir'e yanaşmaya çalışır ama başarılı olamaz. Tam giderken Halit'in battığı haberini alıp adama gidip zehrini kusar

Halit Yıldız'ın Nadir'in evlilik teklifini kabul etmesi, ardından vazgeçmesi, eski karısının sürekli bir yukarı ivme kazanması, aldığı yüksek teklifler yüzünden keyifsizdir. Üzerine Ender'in Leyla'nın kendisini hamilelik yalanıyla kandırdığını söylemesi ve sevgilisinin şüpheli tavırlarıyla diken üstündedir. Üzerine kızı takılarını satar. En son Afrika'da aldığı kağıtların orada yapılan bir ihtilal yüzünden "sıfır" olduğunu öğrenince fenalaşır

Halit'in ödeyemediği vergi borcu, parasının sıfırlanması, gayri menkullerinin üzerindeki ipotekler, şirketin hisselerinin satılması süreçleri gelişir. Yalıya içindeki eşyalarla haciz gelir. Televizyon ve basın "İmparatorun çöküşü" diye başlıklar atarak haber yapar. Halit'in yanında sadece ona destek olan çocukları kalmıştır. Ellerinde valizlerle köşkten ayrılırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder