Hekimoğlu 7.bölüm özet. Ateş acıyla savaşını kazanacak mı

Genç bir kızın kullandığı spor bir arabadaki genç; burnundan ağzından fazla miktarda kan geldiği için panikler ve kaza yapar. Hastanelerde nesi olduğu bulunamayınca Ateş Hekimoğlu'nun hastası olur. Kanser, anemi madde kullanımı gibi pek çok şeyi elerler. Zeynep Lupus olduğu konusunda ısrarlıdır. Çocuğun gözüne pıhtı atar. Emre'nin bir fikri ve müdahalesiyle gözü kurtarırlar.

Karaciğer nakli için sıraya giren çocuğun yakın zamanda beraber yattığı kedinin öldüğünü öğrenirler. Hekimoğlu asistanlarını gönderip kediyi mezardan çıkarır. Otopsi yapar. Pek çok deneme yanılmadan tetkikten sonra çocuğa tam karaciğer nakli yapacaklarken Ateş sorunu bulur. Çocuğun odasında tervit böceği olduğunu ve onun salgıladığı naftalinden çocuğun ve kedinin zehirlendiğini öne sürer. Ameliyatı kendi yöntemleriyle durdurur. Çocuğun babasından yumruk yer ama Ateş halklı çıkar. Çocuk yemek yiyerek düzelir.

Ateş reçeteli ağrı kesici ilacını o gün alamayınca ortalığı ayağa kaldırır. İpekle bu sefer 1 hafta ilacını kullanmadan dayanabilirse 1 ay poliklikte hasta bakmamasıyla ilgili bir iddiaya girer. Ateş çok ağrı çeker. İlaca bağımlılığı yüzünden yoksunluk belirtileri çeker. Hatta acısı yüzünden parmaklarını kırar ama kendisine acısına kafa tutar. 1 hafta ilacı almaz ve iddiayı kazanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder