Doğduğun Ev Kaderindir 7.bölüm özet. Kibrit'i evlat edinebiliyorlar

Bebeğini aldırmaya giden Benal'i Zeynep durdurmaya çalışır. Kadın Zeynep'e "Bebeğimin babası evli bir adam" der. Zeynep ise konuşurken kadına Mehdi ile gerçek karı koca olmadığını ağzından kaçırır. Benal bunun üzerine umutlanır ve bebeği aldırmaz

Mehdi Ekrem'in kızı olduğunu öğrenir. Karısıyla geç kalacağına dair konuşmalarını duyar. Tam o sırada Zeynep gelir. Mehdi apar topar kızı oradan çıkarır. Zeynep Ekrem babasını görmez ama adam onu görür. Mehdi de Zeynep de neden orada olduğunu söyleyemeceklerini söylerler.

Sakine Bayram'ın eşyalarını toplar. Eve gelen Mehdi ve Zeynep; Bayram'ın evde olmadığını fark edip annesine hesap sorar. Sakine anne de Zeliha anne tarafında durur. Bu arada Bayram'ı trenin çarpmasından son anda biri kurtarmıştır. Mehdi Celil'e gidip Bayram'ı bulmasını rica eder. Bayram bir tekelden içki çalarken yakalanır. Adam içkiyi geri alıp Bayram'a bağırıp gider.

Zeynep ertesi sabah Benal'e gider. Benal Cemile'yi arayıp buluşur. Ona hamile olduğunu söyler. Cemile inanmak istemeyince kendi hasta dosyasını gösterir. Cemile Sultan bakkala gidip olanları anlatır. Sultan Benal'in kapısına dayanır.

Nermin anne Zeynep'in bütün eşyalarını toplatır. Ekrem bu habere çok sevinir. Kızın bütün eşyalarını alıp evine götürür. Mehdi konuşmaya çalışsa da pek dinlemez; Zeynep ile ise hiç konuşmaz. Ekrem'in sevgilisi Meltem ailecek tanıdıkları bir avukatmış

Zeynep okulda sınavlara girmediği için birinciliği gitmiştir. Mehdi onu okula götürür. Arkadaşları da onu özlemiştir. Mehdi hocasıyla konuşmak ister. Mehdi durumu anlatırken bir arkadaşı onları duyup kocasıyla ilgili ileri geri konuşunca Zeynep arkadaşına ağzının payını verir. Hocası da Zeynep'e gelip iki sınavına girebileceğini söyler. Zeynep çok sevinir.

Emine ve Faruk kahvaltıya gider. Olanları anlatır. Bayram babayı bulursa Zeynep'in gözüne girebileceğini söyler. Emine'nin ayağı burkulunca ayakkabısının topuğu kopar. Faruk Emine'ye yeni ve çok pahalı bir ayakkabı hediye eder. Faruk okulda Zeynep ve Mehdi'nin karşısına çıkar.

Zeynep okul dönüşü Nermin annesine gidip gönlünü alır. Benal'den bahsedip yalnızlık çeken hastalıkları olan annesine hemşirelik yapıp orada kalması için konuşur. Sonra da gelip Benal'e ona bir ev ve iş bulduğunu anlatır. Benal şuan için gerek yok der.

Ekrem Mehdi'ye gidip para verip susmasını ister. Mehdi parayı almaz ve ailesinden uzak durmasını ister. Faruk Celil'e gidip konuşur. Emine onu Celil'in dükkanında görünce "Anlaşılan sen bela arıyorsun anlaşılan beni arama o yüzden" der. Yolda gördüğü Zeynep'ten saklanınca Faruk bu durumdan hoşlanıp kızı öper.

Cemile Mehdi ile "Benal'le herşey bitti mi?" diye sorar. Mehdi ablasına "Ben karıma aşık oldum" derken sosyal hizmetlerden getirilen Kibrit ile eve girer. Zeynep kocasının bu itirafını duyup aşktan korkar.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder