Doğduğun Ev Kaderindir 5.bölüm özet. Mehdi Zeynep'e "Kal" diyor

Tv8 de yayınlanan dizide Zeynep hava alanına gidip Faruk'a onunla gelmeyeceğini söyler ve yüzüğünü geri verir. Faruk çok kızar. Bu kararı kendisine yakıştıramaz ve Zeynep'i geri ister

Avukatı Mehdi ile konuşur. Şikayet olduğunu, soruşturma açıldığını anlatır. Tamirhane mühürlenmiştir. Cezası ödenmeden açılmayacaktır. Kibrit sevgi evine konmuştur. Yaldız ise reşit olduğu için bırakılmıştır. Mehdi ikisi için de ayrı ayrı endişelidir. Kimin şikayet ettiğini merak eder. Yaldız'ı Nuh'un kahvesine çırak olarak alır

Sultan bakkal eve gelip Mehdi'nin tutuklandığını, tamirhanenin mühürlendiğini ağzından kaçırır. Zeliha annenin kalbi olduğu için kızları bu olayı ondan saklamaktadır. Müjgan; olan bitenin Zeynep yüzünden olduğunu düşünüp kızın üzerine yürür.

Küçük kız kardeş Zeynep'ten özür dileyip ondan avukat olarak Mehdi'ye yardım etmesini ister. Zeynep nezarete kadar gider ama görüşmez. Durumunu öğrenip aileye haber verir. Tüm gece çalışıp bir savunma hazırlar ama sınavı olduğu için gider. Mehdi salıverilir. İlk iş Kibrit yani Dilara'nın yanına gider. Orada gitti zannettiği Zeynep'le karşılaşır.

Zeynep kendisine iyi davranan Benal'i sokakta görüp elindeki poşetlere yardım eder. Kadın da onu evine davet eder. Konuşurlar. Benal; sonrasında kendisine hamilelik testi alır. Testin sonucu pozitiftir. Evli olduğu dönemde kocasından çocuğu olsun isteyen Benal; Mehdi'den hamiledir.

Zeynep sürekli kendisi adına karar veren; gitmemesi için bir şey söylemeyen Mehdi'ye kızar. Anne babasına toplanmalarını söyler. Aile ayak sürer ama Zeynep ısrarlıdır. Kaynanası durumu öğrenince annesiyle konuşup anneliğini sorgular. Zeynep Mehdi'nin kendisi ve ailesi için tuttuğu evi geri verir. Bakkal Sultan'dan borç ister. Kadın olmadığını söyleyince en azından onlarda misafir kalma konusunda anlaşırlar.

Kaynanası onları barıştırmak için Emine ve ... dan yardım ister. Zeynep ve Mehdi'yi kandırıp buluştururlar. Zeynep beğensin diye gittikleri bir mekanda Mehdi Ekrem babayı başka bir kadınla yakınlaşmışken görür. Zeynep ve Ekrem birbirini görmeden karısını oradan çıkarır. Ekrem'in bir ilişkisi vardır ve hatta bir de küçük kızı vardır

Nermin'in önüne Ekrem bir dosya ve teklif getirir. Kadın anlamadığı ve riskli bulduğu işe para vermek istemez. Yönetim kurulu başkanı olan kadın evrağı imzalamaz. Ekrem çok büyük çıkış yapıp Zeynep'in peşine koştuğu, işe gelmediği için söz hakkı olmadığını söyler.

Emine; sürekli kendisiyle konuşmaya çalışan Nuh'a aralarında bir şey olamayacağını söyler. Adam yıkılır. Emine niyetinin o mahalleden kurtulmak olduğunu söyler. Emine mahallede kendisini bekleyen ve Zeynep hakkında konuşmak isteyen Faruk'la gider.

Kibrit'le konuşmak isteyen Zeynep yurda gider. Kız umutsuzdur. Mehdi sürekli gideceğini söylediği Zeynep'i orada görünce şaşırır. Zeynep onunla yüzleşir. "Gitme" demediğinden bahsedince Mehdi de karısına "Gitme" der ve sarılırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder