Mucize Doktor 20.bölüm özet. Hastanede salgın var

Ali'nin itirafının ardından Nazlı da Ali de kötüdür. Ali ise dağıtmak için acilde çalışmak ister. Betüş uyanmadığı için Ferman hoca da onunladır. Uçaktan inen 2 hasta ardı ardına gelir. İlki hemen ölürken diğeri gittikçe kötü olur. Ali'nin dikkati sayesinde salgın olduğunu anlarlar ama emin değillerdir. Adil hocaya bilgi verince acili karantinaya alma dedikodusu yayılır.

Güneş ambulansta çalışan askerlik arkadaşı ile karşılaşıp onunla zaman geçirir. Derken Ali; salgının çalışana da bulaştığını fark eder. Karantinaya alırlar ama hastalık çok hızlı ilerlemektedir. Hafif seviye karantinaya başlar. Kurul toplanır. O zamana kadar acile giriş çıkışları durdururlar. Ancak  herkes nedenini bilmediği için sinirlidir.

Demir ve Açelya ise hastanede yeni açılan ücretsiz klinikte çalışmaya başlar. Demir'in babası onu görmek için gelir ama oğlu istemez. Açelya arada kalır. Demir'i ikna etmeye çalışır ama başaramaz. Baba Demir'i beklemeye başlar. Su almak için indiği acilde onu da bırakmazlar. Babası Demir'e kanser olduğunu ve az ömrü kaldığını söyler.

Ayhan isminde bir lösemi hastası babasından ilik alacaktır. Tanju ve Nazlı adamı tedavi etmeyi hızlandırır. Nazlı Ali'yi merak edip acile gider. Dönör olan hasta da acile inmiştir. Tanju; hastası ağırlaşınca başka dönör de bulamayınca hastayı acile indirmeye karar verir.

Kübra ise kardeşi Betüş'e ulaşamayınca soluğu acilde alır. Betüş de kendisine gelince ilk iş ablasını sorar. Kübra da ise sızıntı olmuştur. Mecburen orada Ali ve Nazlı ameliyat etmek zorunda kalır. Betüş; ablasını görmek isteyip acile iner.

Hastalık 3 hastaya da bulaşınca hastanede resmen karantina uygulaması başlar. Çıkmak isteyen birini Ferman iğneyle zorla bayıltır. Herkes huzursuzdur. Şekeri olan bir adam Ali'ye takar. Hamile bir kadının sancıları tutmaya başlar. Ambulansta çalışan ve Güneş'in askerlik arkadaşı olan adam da ölür

Ferman'a da hastalık bulaştığı anlaşılınca tecrite girer. Ali de Nazlı da çok üzülür. Adil hoca bunu duyup üzülür ve Beliz'e haber vermek zorunda kalır. Her şey birbirine girdiği bir anda Ali de tavandaki ses ve titreşim yapan bir lamba yüzünden dikkatini toplayamaz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder