Hekimoğlu 6.bölüm özet. Evsiz kadın kuduzdan ölüyor

Evsiz bir kadın hastaneye getirilir. Orhan yakından ilgilenirken Mehmet Ali ön yargılı olarak kadını taburcu etmek ister; hastayı almamak için direnir. Çeşitli testler yapılan kadının önce kimliğini öğrenmeye çalışırlar. Mehmet Ali sokaklara çıkıp kadının kaldığı yeri bile bulur. Ardından kolundaki platin çividen kimliğine, tıbbi geçmişine ulaşırlar.

Kadın Mehmet Ali'yi ısırır. Pek çok hastalığı eleyip tanı koyarlar ama kadın kötüye gider. En sonunda kadının kaldığı yerdeki yarasalar yüzünden "kuduz" olduğunu anlarlar. Kimsesiz kadın ilerleyen kuduzu yüzünde ölecektir. Orhan ve Mehmet Ali kadın tek başına ölmesin diye hastanın çizimlerinden oturduğu yeri bulurlar ve gazete küpürlerinden kadının kimsesi kalmadığını anlarlar. Memoli ölürken kadının yanında durur

Hekimoğlu bu vakadan çok etkilenen Orhan ve Mehmet Ali'nin dosyalarını aşırıp inceler. Ateş; kendisiyle poliklinik olayında uğraşan İpek'in bir randevusu olduğunu anlayıp olayı sabote eder. Orhan otelde kalmaya devam etmektedir. Evsiz kadından çok etkilenen Orhan'ın abisinin de evsiz olduğunu öğreniriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder