Yasak Elma 56. bölüm özet. Ender köşeye sıkışıyor

Şahika Argun yalısında Yiğit'le ilgili bombayı patlattığında ortalık karışır. Halit herkesi; Şahika'ı da kovup kızına yüklenir. Erim ise bir abisi olduğunu öğrenmiş; şaşkındır. Halit onu teselli eder. Erim tabi ki annesine kızgındır ve konuşmak istemez. Okul önüne gelen Yiğit'le de önceden bildiğini bilmediği için iyi bir konuşma geçer.

Şahika Kaya'ya gelir ama abisi kovar. Kaya; Ender'e hesap sorar. Ardından oğlu olduğunu öğrendiği Yiğit'e gider. Baba oğul kavuşması çok dokunaklıdır. Kaya oğlunu evine getirir. Ender'le konuşmasını sağlar ama iyi geçmez. Şahika'yla da konuşur. Yiğit Şahika ile ilgili pek çok şeyi Kaya'dan saklar.

Halit Ender'e kızgındır. Kaya'ya Ender'le ilişkisini sakladığı için çok sert çıkar. Yıldız'ı arayıp Şahika'yı yolladığını; Ender de kalmasını istemediğini söyleyip yalıya gelmesini söyler. Yıldız ertesi gün bebeğiyle yalıya döner.

Halit evliliğin üzerinden 1 gün geçtiği için boşanma olmadan iptali için işlemlere başlanılmasını ister. Lila imzalar ama Yiğit imzalamaz. Halit Yiğit'in babasından güç aldığını veya Kaya'nın boşanmaması için etki ettiğini düşünüp sert çıkar. Yiğit yalıya gidip Lila'nın gönlünü almak ister ama başaramaz.

Olaylı gece Leyla'nın evinde giden Emir ve Kaya'nın arkadaşları kızı bulamayınca polise gider. Polis Hilmi'nin İstanbul'daki evine gider. Hilmi Leyla'yı Kaya ve sevdikleriyle korkuttuğu için kadın; polislere zorla tutulmadığını söyler.

Emir Leyla'nın olayının peşini bırakmaz. Yıldız bir bahaneyle eve girip Leyla'ya kocasının içeceğine katması için uyku ilacı verir. Leyla'nın kaçmasına yardım edip onu Yıldız'ın yardımıyla köşkte Aysel'in odasında saklarlar.

Hilmi karısının kaçtığını fark edince hiçbir şeyden habersiz Kaya'nın kapısına dayanır. İlk geldiğinde silahı olmadığı için içeri giremez ama bölüm sonunda silahla gelir. Yiğit; babasına silah çektiğini görünce silaha hamle yapar. Arbede yaşanır. Silah patlar.

Halit'le konuşan Şahika arayı yumuşatmaya çalışır. Yapamayacağını anlayınca yatırımcı kozunu oynar. Adamlarla toplantı yaparlar. Yatırımcı tarafı oturdu evi de teminatlar arasında göstermesini ister. Ardından Ender'e ait olan hisselerin de Halit'te olmasını ister.

Halit panikle Ender'i çağırıp hisseleri devretmesini ister ama kadın kabul etmez. Bunun bir hile olduğunu düşünen Ender'e adamlarını gönderip Caner'in canıyla kadını tehdit edip devir sözleşmesini imzalatır. Ender öfkeyle ertesi gün şirkete gidip Halit'e öfkesini kusar ve alenen düşmanlığını söyler. Halit ise kadınla resmen alay eder. Halit imzaları atar.

Şahika'ya patronu başarısız olduğunu söyleyip geri gelmesini ister. Ancak kadın tüm hıncı ile son ve acımasız bir hamle yapar. Evlerinde çalışan kadınlar aracılığıyla Yıldız, Halit, Aysel, Ender'i zehirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder