Çizgi Film Nedir ve Nasıl Yapılır?

Çizgi Film Nasıl Yapılır?

Hepimizin daha önce bir kere bile olsa izlediği çizgi filmlerin nasıl yapıldığını hiç merak ettiniz mi? Çizgi filmler büyük emek isteyen çalışmalar ile ortaya konulmaktadır. Çizgi film yapım aşamaları,çizgi film nasıl yapılır hakkında araştırmalar yaptık.


Çizgi Film Nedir Nasıl Yapılır?

Her insan hayatında en az bir kere bile olsa çizgi film izlemiştir. Çizgi filmlerin nasıl yapıldığını hiç merak ettiniz mi? Son derece uzun uğraşlar sonucu çıkarılan çizgi filmlerin, normal filmlere göre maliyeti de oldukça yüksektir. Bu içeriğimizde çizgi film nedir?Çizgi film nasıl yapılır? Çizgi film karakterleri nasıl çizilir? Çizgi film yapılış aşamalarınısizler için araştırdık ve derledik.

Çizgi Film Nedir?

Çizgi film, kişiye iki boyutlu sunulan görsel bir sanat çeşididir. Gün geçtikçe tanımı değişen çizgi filmlerin genel olarak tanımı, gerçekçi olmayan veya yarı gerçek karakterlerin çizilerek karikatür şeklini alıp bilgisayar ortamında oynatılması sonucu ortaya çıkan filmdir. Bu işle uğraşan kişiye ise karikatüristdenir.
!

Çizgi Film Yapılış Aşamaları

Çizgi film yapmak tahmin ettiğinizde çok daha zordur. Oldukça uğraş ve emek isteyen bir iş olan çizgi film yapımı, çeşitli aşamalardan geçerek izleyicilere aktarılmaktadır. İşte Çizgi Filmin yapılış aşamaları;

1. Senaryo Yazılımı

Öncelikle çizgi film yapılırken her şeyden önce senaryosu yazılmaktadır. Buna sinopsis adı verilmektedir. Yazılan sinopsis yazar gruplarına gönderiliyor. Yapılan değerlendirilmeler sonucu çizgi film yapma aşamasının ilk adımı gerçekleşiyor.

2. Karakterler ve Mekanlar Çizilir

Yazılan senaryoya bağlı olarak, karakterler ve mekanlar animatörler tarafından çizilmektedir. Bu aşama bazen yıllarca sürebilmektedir.

3. Çizilen Karakterler Hareketlendirilir

Animatör bir karakteri canlandırmak içintoplam da bir saniyeye en az 12 kare çizimyapmaktadır. Elbette bu işlem yapılan harekete göre azalır veya çoğalmaktadır. Yapılan işlem sonucu bilgisayar ortamında canlandırılan karakter izleyiciye aktarılır.

4. Karakterler Seslendirilir

Çizilen çizgi filmin sahneleri de hazırlandıktan sonra son olarak karakterler seslendirilir.Özel ofislerde gerçekleştirilen seslendirmeişlemleri senaryoya uygun gitmelidir. Sizlere 4 madde de anlattığımız bu işlem yıllarca süren ve emek isteyen bir iştir. Elbette bu işi zevkle yapan kişiler için zamanın pek de bir önemi yoktur diye düşünüyoruz.
Önerilen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder