Ferhat ile Şirin 1.bölüm özet. İki kardeş Ferhat'a aşık oluyor

Fox da yayınlanmaya başlayan Ferhat ile Şirin'in hikayesi ve karakterleri göz dolduruyor. Ferhat çocukken annesiyle peşlerindeki adamlardan kaçarlarken annesi yakalanır. Ferhat'ı Salim isminde mütevazi ve iyi bir marangoz büyütür. Ferhat kendini geliştirmiş; düzgün bir kişiliktir. Arada sırada acil ihtiyaçları olduğunda dövüşerek para kazanmaktadır.

Banu; anne baba ve abisini öldürdüklerinde tarihi eser kaçakçılığı işinin başına geçer. Onlarla kalan babaannesi Hayriye hanım'dan başka yakını yoktur. Küçük kardeşi Şirin'i ise çocuğu gibi ihtimamla büyütmüştür. Şirin'in kalbiyle ilgili sorunlarının yanı sıra yaşadıkları alemle hiç alakası olmayan bir hayat yaşamaktadır. Banu tüm ailesini ve işleri tek başına mükemmel yürütmektedir.

Banu'nun güvenlik işlerini yöneten Sadık isimli bir adamı vardır. Daha ilk andan itibaren Ferhat'ı sevmez ve sürekli ona şüpheyle yaklaşır

Şirin'in sevmediği zaten kızı da Banu'yu da sevmeyen Yiğit isminde bir nişanlısı vardır. Yiğit'in sevgilisiyle hayali Şirin'le evlenip Banu'yu ekarte edip işlerin başına geçmektir.

Yiğit'in babası Hüsrev ise Banu'nun bir numaralı adamıdır. Geçmiş görüntülerden adamın Ferhat ve annesi Şehnaz'ın peşinde olan ve anneyi yakalayan adam olduğunu görürüz. Şehnaz yani Ferhat'ın annesi ise yıllar sonra Hüsrev'in elinden kaçar.

Ferhat; Banuların köşkünün tadilat işi için kadınla görüşmeye gider. Tecrübesiz oldukları için işi alamayacakken bilgisi sayesinde işi alır. Aynı gün Banuların grup ani bir kararla toplanır. Onların grubunu uyuşturucu parasını aklama işine sokmak isteyen birisinin varlığından bahsederler. Banu uyuşturucu ile ilgili hiç bir şeye girmek istemez. Adamlar onu ikna etmek için en zayıf noktasına saldırmaya karar verirler.

Ferhat ve Banu'nun tanıştıkları günün gecesi kötü adamlar Banu ve Şirin'in olduğu araca pusu kurar. Tesadüfen orada olan Ferhat; çatışmadan faydalanıp Şirin'i kaçırmaya çalışan birisine müdahale edip kızı kurtarır. Ancak kız yaşadığı heyecandan bayılır. O da çaresiz Şirin'i alıp atölyesine götürür. Kız kendisine geldiğinde ablasını arattırır. Banu Ferhat'ı karşısında görünce bu tesadüften şüphelenir. genç adamı araştırırlar ama adam temizdir.

Ferhat; araştırmadan temiz çıkınca kendisine verilen mükafat parasını kabul etmez. Tadilat işini yapabilmeyi ister. Banu'nun onayıyla işe başlar. Ona güvenmeyen Sadık ve Yiğit'in peşine taktığı adamlarla uğraşır. Banu'ya takip edilmek istemediğini söyler. Yiğit'le gerilir.

Şirin ney çalmaktadır. Başka bir şehirdeki konsere gitmek ister ama kardeşinin güvenliği ve sağlığından endişelenen Banu izin vermez. Tartışırlar. Ferhat Banu'yu ikna eder ve Şirin'i emanet alıp başka bir şehre ve konsere götürür. Şirin çocuktan etkilenip elini tutar. Ferhat kızı sağ salim evine getirir. Banu ona teşekkür için akşam yemeğine çağırır.

Hayriye hanım yemeğe Hüsrev ve oğlu Yiğit'i de çağırır. Ferhat Şirin'in nişanlısı olma fikrinden tedirgin olur ama belli etmez. Şirin yemekten sonra Ferhat'ın arabasına saklanıp atölyesine gelir. Önce tartışır; ardından öpüşürler. Konuşurlarken Şirin; Ferhat'a Şehnaz isimli bir kadının kocasının ailesini öldürdüğünü söyler. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder