Azize 1.bölüm özet. Hikaye ve karakterler

Azize Kanal D de yeni başlayan dizinin olay ve karakter şeması bira karışık. Elimizden geldiğince sizlere anlatmaya çalışacağız. Öncelikle diziye ismini veren ve Hande Erçel'in canlandırdığı Azize karakteriyle başlayalım. Asıl ismi Melek'miş. Ancak baş komiser babası Alkan soy isimli suç dünyasına ait bir aileye suç üstü yaparken tuzağa düşüp öldürülünce ismini değiştirir.

Olay sırasında babasının yardımcısı olan ve kendisi de vurulan komiser Okan'ın anlattıklarıyla büyür. İsmini değiştirip Alkan ailesinden uzak kalmasını sağlayan da yine Okan'dır. İkiz kardeşlerine hamile olan annesi kocasının ölümünü duyunca fenalaşmış; bu haberle doğum başlamış ancak annesi ve ikizlerden birisi ölmüştür.

Azize ailesinden tek kalan kişi olan kardeşi Yiğit'i olanlardan uzak büyütmeye çalışmış ama boksör olan çocuk Alkan'ların yaptıklarını duyunca öfkesi ise ailenin dikkatini çekmiştir. Üzerine bir suç atılmış; sonrada cezaevinde sakat kalmasına sebep olacak kadar dövülmüştür. Kardeşinin bitkisel hayatttan çıkamayacağı kesinleşmiştir.

Alkan ailesi kendisi gibi suç unsurlarıyla zengin olan diğer bir kaç aile ile beraber bir masada iş yapmaktadır. Baba İskender Alpan namı diğer Arnavut İskender yıllar önce Azize'nin başkomiser babasını vurmakla kalmamış; polise ve aleme büyüklüğünü göstermek için yeni yetme iki oğlundan Balkan'ın başkomiseri öldürmesini istemiş; diğer oğlu Kartal'a işleri emanet etmiştir. Ancak büyük oğlu hapisten çıktığında işleri ve koltuğu ona bırakacağına söz vermiştir.

Balkan küçük bir gençken girdiği cezaevinde sertleşmiş; gözden çıkarılmanın hıncını büyütmüştür. Balkan'ı yine aynı masadan Barbaros Karakaya'nın kızı Yıldız ile evlendirmişlerdir. Karısının yüzünü cezaevinde nikahta ve pembe odada görmüştür. Kadın da Balkan da çok mutsuz ve karşısındakine kin doludur. Bu evlilikten Kuzey ve Selin adında iki çocuğu olmuştur. Çocukları babasını O da çocuklarını pek tanımamaktadır.

Dizinin diğer baş kahramanı Kartal ise hayatı başkomiserin vurulduğunda değişenlerden biridir. Aileye abisi gelene kadar sahip çıkmış ama bu dünyayı pek de sevmeyen biridir. Şiddete baş vurmadan önce akılla hareket eden birisidir.

Azize hemşirelik yaptığı hastanece cezaevindeki mahkumlara aşı yapmak için gider. O gün Balkan da tahliye olmaktadır. Tüm aile onun için gelir. Komiser Okan ise uzun namlulu tüfekle çatıdan Balkan'a ateş eder. Asker geçmişi olan Kartal bunu dikkatiyle fark edip abisini kurtarır ama kendisi yaralanır. Olay yerinde kalbi durur. Azize duruma müdahale edip Kartal'ı kurtarır. Aile oğullarını kurtardığı için bir tek ona güvenir ve sürekli onun ilgilenmesini ister.

Azize hastanede Balkan'ı erkekler tuvaletinde öldürmeye gider ama başaramaz. Ancak Balkan'ın radarına girer. Balkan zalim bir karakterdir. Karısına da çocuklarına da etrafındakilere de kötü davranır. Barbaros Karakaya'nın yönlendirmesiyle aile bu suikast girişimini yapanların peşine düşer. Ancak Kartal onları zaten çoktan Gürbeyler adındaki kişileri yakalamış olduğu için vuranın onlar olmadığını söyler ama Balkan yine de adamların başını serin kanlılıkla öldürür.

Azize hastaneden çıkmak için ısrar eden Kartal'ı bırakmak istemez. Kartal'ın vurulma sonrasında karaciğerinde sorun oluşmuş; organ nakli bile gerekebilirmiş. Azize'yi de Kartal'a bakması için eve götürürler. Okan hiç Azize'nin oraya gitmesini istemez. Asya isminde çete reisi bir kadın onun sevgilisiymiş.

Balkan Azize'ye asılır. Azize tek başınayken Balkan'ı öldürmenin kolay olacağını düşünerek "Tamam" der. Evde kaldığı ilk gece Balkan odasına gelir. Daha tenha bir yere gitmek isteyen Azize'yi hamama götürür. Orada arbede yaşanır. Azize kendisine saldıran Balkan'ı bıçaklar. Kartal'a ait tesbihi olay yerine bırakıp kaçarken birisi kızı durdurur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder