Mucize Doktor 10.bölüm özet. Ali Vefa cerrahiye dönebilecek mi

Ali patolojide ilk gününe mutsuz başlar. Adil hoca da Ferman'la aynı fikirdedir. Ali'nin büyümesi gerektiğini; hayatın gerçeklerini öğrenmesi gerektiğini düşünmektedir. Yine de Duygu isminde bir asistanı Ali'yle ilgilenmesi için tembihler. Ortam ne olursa olsun, kim nasıl davranırsa davransın Ali'nin aklı cerrahi asistanlıktadır.

Sırayla bütün asistan ve hemşireler Ali'nin patolojide çalışacağını öğrenir. Ferman, Beliz, Nazlı çaktırmadan Ali'yi kolaçan eder. Adil hoca da gelir Duygu'ya Ali'nin yemesi için aldığı atıştırmalıkları verir ama genç asistana görünmez.

Demir acilde herkesin iğne yapmak için uğraştığı ergen bir çocuk görür ve diğerlerinin aksine çocuğun sinir krizi geçirmediğini otistik olduğunu anlar. Çocuğa davranışlarına müdahale eder. Çocuğun başına dikiş atar. Ancak çocuğun ateş vardır. Anne babasının yardımına rağmen tetkik yapmak da çocuğu muayene etmekte zorlanırlar. 

Tanju hoca Demir ve Açelya'nın ilgilendiği çocukla baş edemeyince patolojiden Ali'yi çağırtır. Ali; çocuğu anlar, sakinleştirir. Teşhis de koyar. Çocuk da anne babası da küçük ameliyata Ali'nin girmesini ister. Tanju hoca da ister ama Adil hoca izin vermeyince Ali hazırlanmasına rağmen ameliyata giremez. Adil hoca onunla ağır bir konuşma yapar.

Dağcılıkla uğraşan abla kardeş acile gelir. El ve ayaklarında uyuşma vardır. Nazlı ve Ferman kadına beyninde tümör olduğunu ve bir şey yapılamayacak yerde olduğunu söyler. İki kardeş yıkılır. Nazlı Ali'nin cerrahiye gelmesi için bu hasta için bir şey yapmasını ister. Ali uyuşmayan bulgular bulur. hasta ile konuşması yasak olduğu için kapının önünde oyalanır

İki kardeşin uyuduğu bir an içeri girip kadının çantasını karıştırırken Ferman hocaya yakalanır. Temiz bir azar işitir ama hastanın sosyal medyası ve çantasında bulduğu mide ilacı ile bir teşhis koyar. Ferman Ali'ye kızıp patolojiye yollasa da arkasından çocuğun çok iyi olduğunu söyler

Beliz'in güvenini kazanmak isteyen Kıvılcım sinsi sinsi üvey kızına yardım eder. Ona inanmak istemese de maddi raporlamasından ve fikirlerinden etkilenen Beliz'in kafasında Kıvılcım'ın düzelmiş olup olamayacağı sorusu belirir.

Nazlı yükseklik korkusunu Ali ile beraber yenmeye çalışırken Açelya o geceki konsere Demir'le gitmek için iki tane bilet bulur. Tam çıkacaklarken Tanju hoca hemşireye nöbet yazar. Demir ve Nazlı gitmeye karar verir. Açelya çok üzülür ama Demir konsere gitmeyip kızla nöbet tutmak için kalır. Beraber konserin müzik kaydını dinlerler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder