Kuruluş Osman 1.bölüm özet. Osman'ın intikam yemini

Kayıların başında hala Ertuğrul Gazi var. Ancak Konya'ya gitmiş ve yerini daha önce obadan sürdüğü en küçük kardeşi Dündar'a bırakmış. Dündar'ın kötü karakter olacağı şimdiden belli haset hırslı bir karısı var. Abi Gündüz ise hiçbir ağırlığı olmayan bir karaktermiş gibi gösterilmiş. Osman ise akıllı veya zeki gösterilmeye çalışılan ama senaryodaki boşluklarla boşlukta kalmış bir karakter.

Eski dizimizden sadece Bamsı'yı görebildik. O da en çocuksu delişmen karakterden olgun bir karaktere büründürülmüş. Oğlu Aybars'ın nişanının olacağı gün Kulucahisar kalesine ticaret ve güvenlik anlaşması yapmaya gidilir. Dündar, Osman, Gündüz ve tabi alpleriyle kaleye giderler. Tiyatro benzeri bir gösteriyi seyrederlerken Osman saldırı olabileceğini fark eder ve duruma müdahale edip tekfura atılan oku matrix benzeri bir hareketle kılıcıyla vurmak suretiyle kurtarır.

Suikastçıyı diğerler arkadaşları konuşmasın diye öldürür. Alpleri ve kalenin askerleri dahil herkes oradayken kimse kaçan adamın peşinden gitmez ve Osman adamlarla 10 adım ötedeki sokakta teke tek savaşır. Anlaşma imzalanırken kervanlara saldırılarda tazminat konusunda tıkanmışlarken; konuya müdahale edip amcasını ezip konuşup devriye olma gönüllüğü fikrini ortaya atar. Tekfur Yorgopolos; Osman'ın bu dahiyane fikrini kabul eder.

Osman töreye aykırılığı üzerine amcasından azar işitince arkadaşı Aybars ile ekipten ayrılır. Pusuya düşerler. Uzun ve başarısız bir dövüş sahnesinin sonunda dereye düşüp biz diyelim çamur senaristler desin bataklıkta bayılır. Yoldan geçen iki rahibe düşman olmasına ve aceleleri olmasına karşın Osman'ı kurtarırlar. Atı da su sıçratarak Osman'ı uyandırır. Kan kardeşi Aybars'ın yanına gittiğinde durumunun kötü olduğunu görür. Onu obaya götürür ve Aybars orada ölür.

Dizinin kötü karakteri Tekfurun karısı Sofia; efendim dediği birinden aldığı emirle kocasını öldürme girişiminin arkasındaki kişidir. Osman'a göz dağı vermek amaçlı saldırı da onun emridir. Efendisinin emriyle o akşam tekfuru öldürmek için yüz verdiği komutan Kalanoz'u kullanıp yardımcısının da yardımıyla harekete geçerler.

Aybars'ın intikamını alacağına dair yemin eder. Amcasıyla takışır. Ardından iki üç alpiyle en bilindik hile olan içki varillerine girerek kaleye girer. Tekfurun yanına gidip konuşur. Ancak hemen ardından Sofia'nın planı başarılı olur ve tekfur ölür. Bi de cesedi ayaklarının dibine düşer. Osman kaçmak yerine kaleye girer. O kadar oda içinde Sofia'nın odasına girer. Orada bir rahiple bir hazineyi arayan ve daha önce kendisini kurtaran 2 rahibeyle karşılaşır. Kadınlarla çarpışır ve birini esir alır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder