Mucize Doktor 9.bölüm özet. Ali sevilmemenin acısını yaşıyor

Fox da yayınlanan Mucize Doktor da Tanju'nun kışkırttığı hasta yakını; Ali'nin bulunduğı market soygunu olayında kız arkadaşının vurulmasında suçu olduğuyla ilgili sağlık bakanlığına dilekçe verilmiştir. Birinci derece yakını olmadığı için bakanlık dilekçeyi değerlendirmeye alınmaz ama bu şikayetin haberi hastaneye ulaşır.

Kıvılcım'ın yayınlanmasını istediği yazı dergiye kapaktan giriş yapar. Dergi kapağında Ali Vefa'nın resmi vardır. Beliz hemen hastaneden toplatsa da Ali dergiyi görür ve çok üzülür. Operacı çocuğun annesinin öfke ile verdiği röportaj yüzünden hastane yönetimi Ali'nin ifadesini almak ister. Adil hoca panik olur. Ferman da üzgündür. Ali yüzünden Adil hocanın gitme ihtimali vardır

Ferman'ın ilk hastası olan yıllar önce motorsiklet kazasında belden aşağısı felç olan bir adam ağrıları olduğu için hastaneye gelir. Adamın sakat olmasına rağmen onu çok seven bir karısı vardır. Bu sakat olduğu için insanların kendisini sevmediğini, sevmeyeceğini düşünen Ali'ye ümit olur. Adamın tetkikleri yapıldığında kazada aldığı hasar iyileşmiş; yürüyebilecek duruma geldiği fark edilir

Adamın bel kemiği ve beyinciğine yerleşen bir kitleyi almadan yürüyemeyeceği fark edilir. Ancak bu ameliyat ölüm tehlikesi yüzünden risklidir. Sakat yaşamaktan bıkan adam ameliyat olmak ister ama karısı onu kaybetmemek için razı olmaz. İyileştiğinde de kocasını kaybedebileceği korkusu olduğunu Nazlı fark eder. Sonunda zorlu bir ameliyatla adam sağlığına kavuşur

Hastaneye Tanju beyin sürekli hastası olan bir kadın gelir. Kocasının kendisini aldattığını düşünen kadın estetik ameliyatlar genç ve güzel görünmeye çalışmaktadır. Ancak taktırdığı silikonlar yüzünden vücudunda enfeksiyon yayılmaktadır. Doktorların ameliyat olması ve implantlarını çıkarmaları erektiğini söylemesine rağmen kadın inat edip antibiyotik tedavisi ile kurtulmayı ister.

Herkes kadına eğer ameliyat olmazsa öleceğini söyler. Kadın üzgün ama kararlıdır. Sonrasında kocasının kendisini aldatmadığını, kumar müptelası olduğunu öğrenirler. Tam ameliyata razı olduğu sırada bayılır. Ameliyat kötü geçer. Kadının beyin ölümü gerçekleşir. Tanju tanıdığı bu eski hastasını kaybettiği için çok üzülür.

Kadın yaşarken organ bağışı için izin vermiş; kocasının rızasını isterler. Adam razı olmaz. Tanju'nun Demir'in ısrarları işe yaramaz. Ali ise ne olduğunu bilmeden yaptığı konuşması ile adamı organ bağışına ikna eder ve kadının organları pek çok kişiye verilir.

Demir hastanede Açelya'ya sürekli kötü davranır. Kızla dalga geçer, fazladan iş yükler ama bölüm sonunda kız onun için Tanju hocaya yalan söyler ve ikili itişe kakışa tekrar görüşmeye başlar.

Kurul toplanır. Kıvılcım acımasızca saldırır. Ali Adil hocanın öğrettiği ifade ve sorular arasında kalır. En sıkışık anda Ferman içeri girip Ali'yi kurtarır. Ali ceza almaz ama Ferman'a uyarı cezası ve 2 yıl baş hekim görevine gelememe cezaları verilir. Ferman Ali'ye bu birimde kalmasının Adil hocayı riske attığını bu yüzden onu şikayet riski olmayan patoloji bölümüne verdiğini söyler.

Ali aradığı bisikleti bulur ama iki tane almaya parası yetmediğinden alamamaktadır. Ancak o gece Ferman onu cerrahlıktan alınca artık dayanamaz. Dükkanı açtırıp bisikleti alır ve yokuş aşağı kendisini bırakır. Bir taraftan da kendisini kimsenin sevmediği için haykırır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder