Mucize Doktor 16.bölüm özet. Ali aşk acısı çekiyor

Fox Tv de yayınlanan Mucize Doktor'da bu geceki bağış gecesinin ardından Açelya Nazlı'ya Ali ile arasında ne olduğunu düşünmesini ve yüzleşmesini ister. Nazlı inkar eder; yüzleşmek istemez. Hatta kendisine bile itiraf edemez ve Ali'den de kaçmaya çalışır. Ali kızın kendisine yan yan baktığını fark eder ama sebebini çözemez. Adil hocaya bunları anlattığında "Dikkat et bu kız senin canını yakmasın" nasihatini alıp kafası daha da karışır

Adil hoca baloya kendisiyle gitmeyen Selvi hemşireye kırılmıştır. Kadından uzak ve mesafeli durur. Selvi hemşire işte o zaman adamı kırdığı için; onu kaybettiği için üzülmeye başlar.
Güneş yaz için Güliz'le plan yapmaya başlar. Demir ve Açelya'ya da söyleyip onları da dahil etmek ister. Bu hız Güliz'i korkutur ve sevgilisinden biraz ağır olmasını ister.
Yeni çıkmaya başlayan Demir ve Açelya hastanede kavga etmeden gün geçirmeye çalışır. İlk günü nispeten hasarsız atlattıklarını düşünüp sevinirler. 

Beliz bağış gecesi yanına gideceği Ferman'ın Nazlı'nın omzuna elini atmasıyla ikili hakkında şüphelenmeye başlamıştı. Bunun üzerine Ferman'ı Nazlı'yı arkadaşının ameliyatı için cesaretlendirmeye çalışırken yakınlaşmış görmesi ile kıskançlığı artar. Ferman ile büyük kavga edip evinden bir an önce taşınmasını ister. Adil hocaya ikiliyle ilgili şüphesini paylaşır.

Ferhan alelacele bir ev tutar. Eşyalarını Beliz'den almaya gider. Kitaplarının arasında ikilinin resmini görür. Onu kitaplığa bırakır. Bu arada üzgün bir halde oturan ve bağış miktarına bile bakmayan Beliz'i Kıvılcım cesaretlendirir. Gidip sevdiği adama sahip çıkması gerektiğini söyleyip neredeyse itekler. Beliz eve gittiğinde Ferman'ın gittiğini görüp ağlamaya başlar. O sırada resmi bırakmaya gönlü razı olmayan Ferman içeri gelir ve ikili tekrar birleşir.

Hastaneye gelen bir abi kardeşten büyük olanı çivi tabancasıyla merdivenden düştüğü için bir kaç yerinden yaralanmıştır. Hasarlı olan böbreği aldıklarında adamın zaten tek böbreği olduğunu fark ederler. Diyalize bağlı yaşayan adama kardeşinin böbreğinin uyduğunu anlaşılır. Ancak küçük kardeş ortak olduğu şirketten ayrılmak istemektedir. Payını alacak parası olmayan abisine o zaman iyi fiyat veren birine şirketi satmasını ister. İkili arasındaki tatsızlık Ali sayesinde düzelir ve kardeş abisine böbreğini verir. Abi de şirketi satmaya kendiliğinden razı olur

Nazlı'nın çok yakın iki arkadaşı evlidir. Kadın kanser hastasıdır ve onu acılar içinde bir ay beklemektedir. Nazlı Ferman'a en azından acılarını bitirecek bir operasyon teklif eder. Sonrasında fark ettikleri başka bir operasyonla kadına  ay daha kazandırırlar.

Nazlı'nın bu arkadaşı kocasından ve Nazlı'dan yemeğe çıkmasını ister. O öldüğünde zaten iyi anlaşan ikilinin yalnız kalmasını istememektedir. Nazlı da kadının eşi de kabul etmez ama hasta kadın ısrarcıdır hatta duygu sömürüsü yapar. Onu kırmamak için kabul etmiş gibi yapıp arkadaşça buluşurlar. Ali onlar yemekteyken olabilecekleri düşünüp acı çekerken yemekteki Nazlı da sürekli Ali'den bahsederek ona karşısı ilgisini yadsıyamaz.

Yemekteyken hislerini fark eden Nazlı aniden kalkıp hastaneye gider. Ali de Ferman hocasının her durumda işine sarılması gerektiğini söylediği nasihati dinleyerek hala iş yerindedir. İkili terasta karşılaşır. Nazlı bir itirafın eşiğindedir.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder