Mucize Doktor 13.bölüm özet. Ferman'ın sırrı ortaya çıktı

Ali; Adil hocayı beraber sevinmeleri ve hayatındaki gelişmeleri anlatmak için evine çağırır. Nazlı'yla dans ettiğini, kızın başını omzuna koyduğunu söyleyince Adil hoca birisine dokunmasının vakti geldiğini söyler. Ali önce Selvi hemşireye çaktırmadan ardından Nazlı'ya iznini alarak dokunmaya çalışır ama bir türlü başarılı olamaz.

Ferman'ın kendisini değil öğrencisini seçtiğini öğrenen Beliz; hastaneden ve sevdiği adamdan kaçar. Kıvılcım'a da birkaç gün yerine bakmasını ister. Bir otele yerleşir. Kıvılcım fırsattan istifade tüm yönetim kurulu üyelerini arayıp destek ister ama Beliz'in hala destekçisi çoktur. Bu kez Beliz'in istemediği hastane yararına yardım gecesi düzenlemeyi organize eder.

Beliz'in gitmesi ve telefonlarını açmaması Ferman'ı mutsuz eder. Ali'nin soruları canını sıkar. Adil hoca ile dertleşir. Bir de hastaneye hasta sendromlu bir çocuk gelip onun hastası olunca ruh hali iyice karışır. Hiper aktif gibi olan çocuk yanında kalan tek ebeveyni annesini çok zorlamaktadır. Ali çocuğu bakım evine vermesini; Ferman ise çocuğunu kendisi bakmasını salık verir. Fakat sonunda kadın çocuğunu bakım evine vermeye karar verir.

Tanju hoca, Demir ve Nazlı ise bir trafik kazasıyla acile gelen bir çiftle ilgilenir. Adamın kırık kemikleri tedavi edilir ancak kadında iç kanama olduğu için ameliyata alırlar. Kadının gebe olduğunu görürler ama almak zorunda kalırlar. Adam bunu duyduğunda şoke olur çünkü kendisi kısırdır. Karısının banka hesaplarını da boşalttığını görünce birisiyle kaçacağını zannederler. Kadın kocasını sevdiğini ve aldatmadığını söylese de durum ortadadır. Kocası kadını suçlamaktadır

Ali yardım olsun diye kadını muayene eder. Kadın durup dururken Ali'yi öper. Ali şaşkın kalakalır. Ardından tüm hastaneyi şaşkın turlar. Kadının bu sorumsuz hallerinin bir tümör yüzünden olabileceğini düşünüp tetkik yaparlar ama bir şey yoktur. Bu kez tüm vücuda baktıklarında tümörü bulup yok ederler. Bu süre zarfında kocanın abisi ve kardeşleri sürekli kötü davranışlar sergiler. Kadına ve hastane personeline zor anlar yaşatır.

Kadının hasta olduğu için kocasını aldattığı haberini duyan herkes kendisini sorgular. "Böyle bir durumda olsam yani eşim beni hastalık yüzünden aldatılsam ben ne karar veririm" diye düşünürler. Kocanın abisi yengesini Ali'yi öperken görmüş bunu söylemiştir. Nazlı ve Demir bunu diğerlerinden saklar. Ancak hastane faturasına sinirlenen abi ve erkek kardeşler hastaneden çıkarken tek yakaladıkları Ali'yi acımasızca dövmeye başlarlar. Ferman durumu görür ve adamlarla kavga etmeye başlar. Güvenliklerin gelmesiyle adamlar götürülür.

Ali kendisi dövülürken koşarak gelen ve dayak yeme pahasına kendisini kurtaran Ferman'ı ölen abisine benzetip söyleyince zaten duygusal anlamda iyi olmayan Ferman da etkilenir. Ferman Ali'yi alıp bir bakımevine götürür. Orada özürlü kız kardeşiyle konuşur ve Ali'yi tanıştırır. Kardeşinin durumundan kendisini sorumlu tutan Ferman ağlamaya başlar. Ali o anın etkisiyle önce Ferman'ın omzuna elini koyar. Ardından sarılır. Ferman da şaşkındır. Hastane önünde ikilinin gittiğini görüp onları takip eden Beliz oraya da gelir. Saklanarak olanları izler.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder