Mucize Doktor 12.bölüm özet. Nazlı kurulun karşısına çıkıyor

Sağlık bakanlığından 3 kişilik bir heyet hastaneye Nazlı'nın ölümle sonuçlanan hastasına yaptığı müdahaleyi incelemek için hastaneye gelir. Olay gecesi acilde olan herkesle konuşmak isterler. Hastaneye para cezası gelme ihtimali vardır. Beliz çok panikler ve Ferman'a hastanenin kötü durumda olduğunu söyler. 

Tanju araştırmaya heyete müdahale etmemesi için o gün Demir ve Ali'yle hastaları dolaşır. Gülemeyen genç bir kız gelir. Ali bunun çok da önemli olmayan bu sorun için ameliyat olmaması gerektiğini düşünmektedir. Kıza da bunu söyler. Kız ameliyattan vazgeçer. Maddi anlamda da babasının yük altına girmesini istememektedir. 

Ferman ve Nazlı ikiz kız çocukları olan bir baba hastaneye gelir. Sürekli ilaç içtiği için hastalanmıştır. Ultrasonda apandistinin patladığını görüp hemen ameliyata alırlar. Ameliyat sonrası adam rahatsızlanır. Yapılan tetkiklerde çıkan sonuca göre bir dışkı torbası ile yaşaması gerekmektedir. Nazlı duruma çok üzülür. Tam kurula girecekken aklına bir fikir gelip Ferman'a söyler ve adam kurtulur.

Adil hoca kurulla konuşmak için girer. Nazlı'yı savunmaya çalışır ama kendisinin de hesap vermesi gereken bir durum olduğu ortaya çıkar. Durum ciddidir. Daha sonra Güneş hemşirede kurulun karşısına çıkar. Onu da eksik olduğu yerlerle ilgili sorgularlar. Güneş'in de ceza alacağı belli olur. Nazlı'nın ise lisansının elinden alınma ihtimali vardır. 

Ali Nazlı'yı mutlu etmek için bir hediye almak ister. Güliz de Güneş'e hediye almak isteyince Açelya bir indirim kampanyası bulur. Açelya kalabalık olan mağazadan içeriye bayılma numarasıyla girer. Ali Nazlı'ya bir ses sistemi alır. Nazlı çok beğenir ama kurul yüzünden gergindir. Açelya ve Demir de birbirlerine hediye alır

Ferman Adil hocaya gidip Nazlı'yı kurtarmak için bir çözüm bulduğunu söyler. Ambulansta bir cihazın olmadığını söylerlerse suç doktorun olmaktan çıkacaktır ama hastaneye ceza kesilecektir. İkisi de Nazlı ve hastanenin sahibi olan Beliz arasında kalır. Adil kararı Ferman'a bırakır. Ferman ikisi arasında kalır ve iyi bir doktor olacağını düşündüğü Nazlı'ya suçu bu alete atmasını söyler

Tanju Cumhur diye biriyle konuşup gülümseyemeyen kızın hastane masrafını ödemesini ister. Adam kabul etmeyince şirketinden para çaldığını bildiğini söyleyip tehdit eder ve kızın ameliyat parasını ödetir. Ameliyat başarılı geçer ama kız uyanamaz. Tetkikler yapılır ama nedenin bulamazlar ve kızın beyin ölümü gerçekleşmiş olacağını düşünürler. Baba çok üzülür. Yine vakayı Ali çözer

Nazlı kurula girer. Ali de girer ve Nazlı ile ilgili konuşur. Nazlı cihazdan bahsetmez. Suçu hastanenin üzerine atmaz. Sonuç gergince beklenir. Güneş de Nazlı da uyarıyla ikazla kurtulur. Nazlı çok sevinir. Ali ile evde müzik eşliğinde dans ederler. Ferman Beliz'e onu değil Nazlı'yı seçtiğini itiraf eder. Beliz çok üzülür. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder