Mucize Doktor 15.bölüm özet. Ali bağış gecesine katılıyor

Kıvılcım tüm personeli toplayıp hastane yararına bağış gecesi düzenleneceği haberini verir. Ali gelmeyeceğini çünkü tanımadığı kalabalıkları sevmediğini söyler. Ancak Tanju ile konuşan Kıvılcım sıra dışı vakaları almalarıyla ünlenirken sıra dışı doktorlarını da lanse edeceklerini söyler. Tanju Ali'ye kendisini göstermesi için bir şans olarak bu baloya gelmesi gerektiğini emreder.

Hastaneye kalbi karnında olan ve bu yüzden korunması gereken Gül isminde genç bir kız gelir. Kız doğduğundan beri herhangi bir darbe almamak için insanlardan uzak durmaktaymış. Kimseye sarılamayan Gül bu durumdan çok üzgündür. Onun gögüs kafesini açıp içine kalbini koymak için yurt dışından Ela isminde bir doktor gelir.

Ferman yine uyumsuz davransa da Gül'ün ameliyatı için tetkiklere başlarlar. Fakat kalbinin boyutunun büyüdüğünü bu yüzden gögüs kafesine sığmayacağını anlarlar. Ela yurt dışında daha deney aşamasındaki bir yöntemle kızı ameliyat etmek ister. Ferman onay vermese de Gül çok istediği için yaparlar. Ameliyat başarılı geçer. Sonrasında ailesine vaktinden önce sarıldığı için bir kez daha müdahale etmeleri gerekir ama netice olumludur

Ela doktor babasını aizemmerdan kaybetmiştir. Ali'ye bu bağış gecesi için yardımcı olmaya çalışır. Ona smokin diktirir ve cesaret verir. Ameliyat tıb litaratürüne geçtiği için bir isim verilmesi gereklidir. Ela Ferman'la konuşup ondan izin alıp babasının adını koyar.

Selvi hemşire etrafın ne diyeceğini düşünerek Adil hocanın baloya beraber gitme teklifini reddeder. Baloda Selvi'yi çok güzel gören ama kendisinden uzak durduğunu fark eden Adil hocanın morali bozulur ve balodan erken çıkar.

Ferman ve Beliz karşılaşmamaya çalışmaktadır. Beliz; Kıvılcım'a baloya Ferman geleceği için gitmeyeceğini söyleyince Kıvılcım Ferman'la konuşup gelmemesini ister. Ferman Beliz'e baloya gelmeyeceğini söyler ve kadın da baloya gider.

Demir baloda kavalyesi olmasıyla ilgili Açelya'yı sinir eder. Açelya da hasta Gül'ün abisine önce yüz verip arkasından beraber baloya gitmeyi teklif eder. Balo da Demir; adama gıcık olup kıskanır. Sonra kavga çıkmak üzereyken Açelya ile yüzleşip onu öper.

Ali zaten bu balo için endişeliyken bir de abisinin ona verdiği oyuncak neşteri kaybeder. Tüm hastaneye bakar ama bulamaz. Adil hoca da aratır ama bulamaz. Ali baloya geldiğinde Kıvılcım çocuğu anons edip sahneye çağırır. Projektörler üzerine tutulduğunda Ali panik atak geçirip kendisini tuvalete kilitler. Nazlı Ferman'ı arayıp onunla hastanede neşterini arayıp bulurlar

Kıvılcım kilitli kapı arkasından Ali'yi tehdit eder. Ali zorlanarak salona girip sahneye çıkmaya çalışırken Ferman ona neşterini yetiştirir. Salonda sadece o varmış gibi konsatre olup konuşma yapmasını ister. Ali "iyi insan" olmakla ilgili bir mükemmel bir konuşma yapar. Herkes onu alkışlarken Nazlı Ali'yi dokunmadan yapacakları bir dansa kaldırır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder