Ferhat ile Şirin 3.bölüm özet. Ferhat ve Banu başbaşa

Ferhat'ın aşk itirafından sonra Banu ile bir kaç günlüğüne şehir dışına giderler. İkisi de gergindir. Şirin ise gördüğü manzaradan sonra fenalık geçirir. Hastaneye kaldırılır. Babaannenin ardından Yiğit'in haberi olup hastaneye giderler. Şirin eve gelir ama Ferhat'ın nereye gittiğini öğrenmeye çalışır. Banu'nun da telefonu kapalıdır. İkisinin şehir dışına çıktığını öğrenir.

Ferhat ise akşam yemeğinde annesinin köyüne gittiğini ve köyün adını öğrenir. Akşam tam birlikte olacakları anda çalan telefonla Ferhat kurtulur. Hızla dönerler. Banu Şirin için eve geldiğinde kardeşi ona; "Ferhat'la sizi gördüm. Benin Ferhat'la aramda asıl bir şeyler oldu" der. Banu şaşkın yıkılır. Ferhat'la yüzleşirler. Adam Şirin ile ilişkisini yalanlar.

Sadık da gördüğü manzaradan sonra dağılmıştır. Telefonunu kapatıp eve kapanıp Banu'nun resmine bakar. Şirin'den de Banu'nun gittiğinden de habersizdir. Banu ona ulaşamayınca evine gider. Resmini görünce genç adam ona aşkını itiraf eder. Banu bir şey söylemeden çıkar. Ertesi gün istifa için gelen korumasına işine aynen devam etmesini söyler

Banu Ferhat'ı yanına yaklaştırmazken Şirin de köşkün tadilatı için girmelerine engel olur. Bu durumdan Ferhat da hiç memnun değildir. Sürekli kızların canını yaktığı için kendisini suçlar ama annesine ulaşması için başka yolu olmadığını kendisine tekrarlar.

Ferhat; annesinin köyü denilen yere gider. Onu görmüş yaşlıca biriyle konuşup kaldıkları evi bulur. Evden çıkışta yine onu Karalılara yönlendiren bir not bulur. Başka bir gece gittiğinde ise döşemenin içine saklanmış annesinden bir mektup bulup sevinir. Yine atölyesine bırakılan bir cd de annesinin iki gün önce çekilmiş görüntülerini görüp annesi yaşadığı için mutlu olur

Banu olmadığında Hüsrev; değerli taşların nakliyesini üstlenir. Müşteriye bir zararı olursa ödeme garantisi verir. Ancak Yiğit taşları kasadan çalıp bir kız aracılığıyla eski karısına götürür. Kadın Şehnaz gelince bir kenara atılmışlığının hıncının peşindedir.

Taşlar çalınınca önce kendi oğlu dahil herkesi sorgular. Sorumluyu da taşları da bulamayınca komisyon düşünce müşteriye kalan parayı bulmak için uğraşır. Banu yardım etmeyince diğerlerinden ister ama para çok fazladır. Tamamlayamayınca adamlar evini basar. Yiğit parayı bulucam diye çıkar ama sevgilisine gidip babasını öldürmelerini bekler. Bilinmeyen bir parayı ödeyince babası haliyle Yiğit bulup da ödedi zanneder.

Yiğit bu sefer babası parayı bulanın kendisi olmadığını anlamadan Şirin ile hemen evlenmesi gerektiğini düşünür. Şirin'i Ferhat'ın canıyla tehdit eder. Şirin; ablasına gidip Ferhat ile ilgili yalan söylediğini; amacının Yiğit'i kıskandırmak ve evliliklerini hızlandırmak olduğunu söyler. Banu hem şaşırır hem sevinir. Ferhat'a gidip Şirin'in anlattıklarını söyleyip özür diler. Kardeşinin yakında Yiğit ile evleneceğini söyler



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder