Azize 3.bölüm özet. Azize'nin kardeşi Yiğit; Barbaros'un elinde

Balkan doktor tarafından tetkik edilirken Kartal da Azize ile konuşup onu olabileceklere karşı uyarır. Asya onları konuşurken görür. Azize Kartal'dan hastaneye gitmek için izin alır. Doktor Azize'ye Balkan'ın durumunun iyi olmadığını söyleyince kadın sevinir.

Azize'nin hemşire arkadaşını bütün gece alıkoyan ve onu çocuğuyla tehdit eden Barbaros bey ondan hastanedeki boksör çocuğun Azize'nin yakını olabileceğini öğrenir. Barbaros; hemşireye para verip bilgi getirmesini ister. Hastanede ki doktor ise Yiğit'i makineden ayrılmasına karar verir. Yakınını tanıdığı için Azize'ye haber verirler.

Okan ve Barbaros; Alpanlar'ı çökertmek için beraber çalışıyorlarmış. Adamdan para alıyormuş; Balkan'ı vurması için anlaştığını ve yıllar önce Azize'nin babasının ölümüne sebep olan kişinin de Okan olduğunu öğreniriz. Barbaros Okan'dan boksörü ve Azize'yi araştırmasını ister

Kartal Adnan isminde bir tanıdığından Balkan'ın cezaevinde öldüresiye dövdürttüğü bir boksörün varlığını duyar ve araştırmasını ister. Kartal Yiğit'i acil olarak hapishaneye en yakın hastaneye götürüldüğünü düşünür ve Azize'ye sorar. Kız daha az zaman önce hastaneye geldiğini söyler.

Tuna Adnan'a "Senden nefret ediyorum. Hayatımı mahvettin benim" der. Yıllar önce sevgililerken adamın evli olduğunu öğrenen Tuna yurtdışına gitmiş; Adnan kadını bulamamıştır.

Barbaros torununun bayıldığını tekrar öğrenince öfkelenir. Ne olduğunu bulmak için kendi doktoruna götürmeye karar verir. Epilepsi olduğunu daha da kötüsü ırsi olabileceğini anlayıp genetik taramaya girmesinden korkar. Tuna'ya gidip yardım ister. Tuna bir ses kaydı ile Barbaros'u tehdit etmeyi planlar. Barbaros Alpanlara gelip kızıyla ve hemşire ile görüşmek ister. Ardından da Alpanlarla siz cenazenizi bile kaldıramıyorsunuz diye dalga geçer.

Azize telefonda Okan'a ses kaydı bırakırken Asya'ya yakalanır. Azize telefonu vermeyince evde tüm kadınlar birbirine girer. Herkes bağrışırken İskender de gelip telefonu elinden almaya çalışır; kız da telefonu kırar. Tartışma büyürken Kartal gelip kıza kefil olur. Babası ise Kartal'dan Azize'yi öldürmesini ister

Azize'nin hastaneye giderken evden çıkınca bir itiraf kaydı bırakacağını söyleyen ses kaydını duyan Okan panik olur. Azize'yi vazgeçirmeye çalışır ama kız çıkmadan önce Balkan'ın yattığı yerdeki güvenlik kamerasına kim olduğunu ve neden yaptığını anlatan bir not bırakır. İskender Asya'dan boksörü Kartal bulmadan bulmasını ister ama kız Kartal tarafında yer alıp yardım da eder. 

Barbaros da Kartal da Yıldız'ın babasından korkmasına rağmen yinede o evde kalmasının nedenini anlamaya çalışır. Kadının korktuğu çok daha büyük bir sır için kaldığını anlarlar.

Yıldız'a Barbaros'un torununu almak için resim kursuna gittiği bilgisi gelir. Yıldız hemen Tuna'ya haber verir. Tuna kasasında sakladığı Barbaros'un itibarını mahvedecek bir görüntü ile adamı tehdit edip Kuzey'i almasını engellemeye çalışır. Barbaros umursamazmış gibi davranır ama açığa çıkmasına öfkelenir. Sonra da Yıldız ve Tuna'ya çok büyük sır sakladıklarını anladığını söyler

Azize hastaneye geldiğinde geç kalmıştır. Kardeşi Yiğit'in yatağı boştur. Okan onu hastaneden Alpanların arasından kaçırır. Fakat Kartal hastanedeki bir güvenlikten Yiğit'in polis muhbiri olduğunu öğrenir. Okan'ın muhbiri olduğunu ardından da Azize'nin kaçtığını öğrenir. Yiğit'in öldüğü gün Azize'nin de hastaneye gitmek istemesi Kartal'ın dikkatini çeker.

Okan Azize'yi evine götürür. Evin pahalılığı, kasadaki paralar, sahte pasaportlar kadının dikkatini çeker. Ardından Barbaros gelir. Azize'nin kardeşini kaçırıp derma çatma bir cihaza bağlamıştır. Azize kardeşinin ölmediğine sevinir ama Barbaros; ondan onun canı karşılığında bilgi ister. O da Balkan'ın yaşadığını söyler. Tam o sırada Kartal ve yanındakiler ellerinde daireyi açan anahtarla kapıya gelir.

Evde ise Balkan rahatsızlanınca Tuna aşağıya iner. Durumları Yıldız'ın dikkatini çeker takip eder ama kapı kapalıdır. Doktor Balkan'ın iyiye gittiğini söyler. Evdeki birisi ise anahtarla Kartal'ın odasına girip monütörden Balkan'ın yaşadığını görmek üzeredir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder