Ferhat ile Şirin 4.bölüm özet. Ferhat annesine biraz daha yaklaşıyor

Şirin'in evleneceğini duyan Ferhat; kızla konuşmaya gider ama Şirin onun'la konuşmak istemez. Yiğit'ten korkmaktadır. Ferhat ise Karalıların kötü insanlar olmaması yüzünden vicdanen davranışları yüzünden kendinden soğumaktadır. Babası da aynı fikirdedir. Hatta bir akşam Banu onlarla onların evinde balık yiyip sohbet eder.

Banu Sadık'ı yollayıp Ferhat'ı aldırtır. Yiğit ve Şirin'in de katılımıyla bağ evinde yemek yerler. Yiğit sürekli Ferhat'a laf sokar. Ferhat Banu'dan onu ilk gördüğü an etkilendiğini söyleyince eve döndüğünde Şirin arkadaşıyla konuşup olanları anlatır ama Yiğit'ten ve tehdidinden bahsetmez. Babaanneye de kıskançlıkla Banu ve Ferhat ile ilgili imalarda bulunur

Şirin Ferhat'a onun için yaptığı kuş kolyesini atölyeye geri bırakır. Ferhat da kızın odasına kadar girip kolyeyi geri bırakır. Şirin'in uyuduğunu zanneden Ferhat onunla konuşup üstü kapalı içini döker. Şirin ertesi sabah Banu'ya Ferhat'ın odasına girdiğini söyler. Banu bu kez kardeşini dinlemez. Herkesi bir araya getirmenin iyi bir fikir olmadığını düşünür.

Sadık akşam Eleni'nin mekanına gidip efkarlanıp içer. Kadın onu evine getirip sabaha kadar evinde ama koltukta kalır. Banu'ya düşkünlüğünün farkındadır. Ferhat'ların borcunun günü yaklaşmıştır. Dövüş için Ferhat'ı ararlar. Ödülün fazla olduğunu söyleyip ısrar ederler. Ferhat ringe çıktığında rakibinin Sadık olduğunu görür. Banu şans eseri Ferhat'ı görüp takip edip olup biteni izler. Dövüş sonunda Ferhat'ın atölyeye giderler. Kız onun yaralarını tedavi eder.

Hüsrev kendisini kurtardığını zannettiği oğluna parayı kimden aldığını sorar. Yiğit; babasının konuşmadığı birinin adını söyler. Böylece adam doğrulamak için arayamayacaktır. Hüsrev parayı geri vermek için evini satışa çıkarır. 4 milyon lirayı Yiğit'e verip aldığı yere vermesini söyler. Yiğit ne yapacağını bilemeden parayı sevgilisine götürüp bırakır.

Hüsrev'in evinden elmasları çalan adam sonrasında Şehnaz'ın odasına elmasları bırakır. Hüsrev Şehnaz aldı zanneder ama kadın kendisinde olmadığı için hiç kızmaz. Banu Hüsrev'in evini satışa çıkardığını duyunca Ferhat ile oraya gider. Parayı Banu'nun verdiğini öğreniriz. Hüsrev oğluna çok kızar. Öldürecek olur ama Şehnaz öldürtmez. Parayı geri ister. Elmasları da bulunca taşınmadan vazgeçip evi geri alır

Ferhat Hüsrev'in evinin bahçesinde korumalarla Beşiktaş tezahuratı yaparken çatıdaki odasının penceresinden tezahuratı ve oğlunu tanıyan Şehnaz cama vurmaya başlar. Ferhat bakana kadar kadını camın önünden çekerler. Ferhat bir kadın olduğunu görmüş ama yüzünü görememiştir. Banu'ya sorduğunda onun bir şeyden haberi olmadığını öğrenir.
 
Ferhat annesinin eski evine gidip döşemeleri kaldırır ve bir defterle annesinin eski bir vesikalık resmini bulur. Resmin çekildiği fotoğrafçıya gider. Adam annesini hatırlamaktadır. Sokağı söylediğinde Ferhat bir süre yaşadıkları evi bulur. Bakınırken komşu bir kadın onunla konuşup kendisini ve annesini hatırlar. Daha sonra onları sormak için Banu'nun da oraya geldiğini öğrenir.


Şirin atölyeye girip Ferhat'ın eşyalarını karıştırır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder