Mucize Doktor 14.bölüm özet. Ali yalan söylemeyi öğreniyor

Ferman Ali'ye kardeşini gösterdikten hemen sonraki gün Beliz'e tüm hikayeyi anlatır. Kardeşi küçükken normal iken elini tutmayı bıraktığı bir an araba kazası olur. Herkes inanmayı bıraktığında bile Ferman inancını yitirmemiştir. Ama babası ve annesi öldükten sonra okulla beraber daha çok dışarıda kaldığında kardeşi evde tek kalamamaya kendisine zarar vermeye başlamıştır. Ferman mecburen kardeşini bakım evine yerleştirmek zorunda kalmıştır

Beliz sevdiği adamın hikayesi dinler. Ferman için üzülür ve onu anlar. Ancak genç kadının da tramvaları vardır. O ne olursa olsun sevgilisinin onu seçmesini onun yanında olmasını istemektedir. Ferman malesef buna söz veremez. Onların tartışmalarını duyan Nazlı kendisini seçtiği için mi kavga ettiklerini anlamak için önce Ferman ardından Beliz ile konuşur. Ferman bir şey söylemezken Beliz kızla biraz kırıcı bir konuşma yapar.

Nazlı bu duruma üzülür. Evde Açelya'nın ayrılsalar sevinirsin imasına karşın Ferman hocaya hayranlık beslediğini ama son bir kaç ayda öyle yoğun bir şey de hissetmediğini söyler. Açelya durumu anlamış; Nazlı anlamamıştır. İmalar yaparak Açelya gider.

Bütün hastane Ali'yi o saldırı gecesi merak eder. Evinde ona fazla ilgi gösterince Ali bunalıp herkesi evinden çıkarır. Ferman'ın kendisine verdiği kaşkola sarılıp uyur. Daha sonraki gecelerde de aynısını yapar. Ferman Ali'ye olanları unutmasını ve kimseye söylememesini tembihler. Gerçekten Ali bunun için uğraşır. Ferman Ali'nin saçını sempatik bir okşama ile karıştırınca aynı hareketi abisi de yaptığı için çocuğun dengesi bozulur. Sürekli kendisine "O senin abin değil" diyip durur

Hastaneye Tanju hoca, Demir ve Açelya'nın ilgilendiği bir erkek hasta gelir. Daha önce mide küçültme operasyonu geçirdiği için vücudunda başka sıkıntılar oluştuğunu anlarlar. Ancak önceden çok kilolu olan adam bu operasyonu eşinden saklamakta; doktorlardan da saklamasını ister. Demir bu duruma tepkilidir. Sürekli homurdanır. Meraklı karısı sorular sorunca da ağzından kocasının bir şey sakladığını kaçırır. Hasta kızıp hastaneyi terk edecekken acilen ameliyata alınması gerekir.

Kadın kocasının şişman halinin resimlerine bakar. Tanju'ya bu şekilde olursa istemediğini söyler. Ancak Demir karı kocayı bir şekilde ortada buluşturur. Sonrasında öğreniriz ki meğerse Demir de çocukluğunda kiloluymuş.

Ali ise hastanede görevli Yusuf isminde birisinin pankreas kanseri olduğundan şüphelenir. Yalan söyleyemediği için Nazlı adama neden testler yaptırdığı konusunda bahaneler üretir. Teşhis konduğunda adama öleceğini söyleme işini Ferman Ali'ye verir. Ali bunu gerektiği gibi söyleyemez. Riskli bir ameliyat ve sonrasında oluşabilecek komplimanlardan bahsedilir. Adamın ailesi adam istemese de ameliyatı olmasını ister. Adam ameliyattan çıksa da sonrasında tekrar rahatsızlanır ve ameliyata alınır. Yusuf abi dedikleri adam ölür. Aileye haberi Ali verir.

Güneş hemşire Güliz'le çıktıklarını Kıvılcım'a itiraf etmek zorunda kalır ama bekledikleri tepkiyi almazlar.
Kıvılcım Tanju ile ölen kocası hakkında konuşup etkilenir. Beliz'e gidip sevdiğin birini kaybetmenin ne kadar kötü bir şey olduğunu anlatıp Ferman ile ilişkisi hakkındaki kararı bunu düşünerek vermesi gerektiğini söyler.
Kıvılcım hastaneye zor bir vakayı ve ünlü bir kalp cerrahını da bu vaka için getirtir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder