Yasak Elma 50.bölüm özet. Şahika bir kez daha kazanıyor

Ender'in köşke polislerle yaptığı baskında Şahika'yı götürürler ama kadının başka bir yerde olduğu hemen ispatlanır. Şahika mağdur; Ender iftiracı konumuna düşer. Üstelik Kaya da kızmıştır. Erim ise öldü zannettiği annesini görünce önce kabullenemez, sonra sarılıp ağlar en son ise o kadar zamandır ortada olmadığı için Ender'e kızıp kovar

Ender Erim'e ulaşmak ister ama Halit öfkelidir. Şahika ise Ender'e ders vermek için Erim'i ikna edip yanına Yiğit'i  verip ertesi gün Ender'le buluşmaya gönderir. Buluşma yeri Ender'in mezarıdır. Erim bir kez daha onu yıkan sözler eder. Yiğit ise ilk defa Ender'e karşı yumuşamıştır. Ender eve gelip 8 aydır yaşadıklarını anlatır. Kaçakçı bir tekne tarafından bulunmuş, Sabri diye bir balıkçı evine götürmüş ve tedavi etmiştir. Felçli olduğu için konuşamamış, kimseye haber verememiştir.

Erim annesinin hikayesini dinleyince yumuşar ama Şahika yine çocuğu doldurur. Bu kez Erim'e annesinin paraya yakın olmak için onunla ilgilendiği fikrini kafasına sokar. Ender kendisini ispat etmek için Sabri'yi dinletebileceğini söyler. Sabri'yi arayıp dost sandığı adamdan teyit alır ama adam ertesi sabah gelir ve Ender'in onda kaldığını ama hasta olmadığını söyler. Ender şoke olur ve Şahika'ya bakar. Yiğit, Ender, Yıldız bu olayın arkasında Şahika olduğunu anlar. 

Yıldız Erim de bir problem olduğunu anlar. Artık Ender ortaya çıktığı için de erim'le araları düzelmiş, yalıda rahatça gezebilmektedir. Çocuğa acıdığı için Ender'e oğluna ilaç verildiğinden şüphelendiğini söyler. Ender bir labaratuardan görevliyi Emir'in arkadaşı gibi eve sokar. Yıldız'ın da yardımıyla Erim'den kan alırlarken eve yıldırım gibi gelen Halit ve Şahika'ya yakalanırlar.

Zehra incecik kitabını yayınlatmış ama bu kez de dağıtım için paraya ihtiyaç duymuştur. Ortalık bu kadar karışıkken babasından para istemeye, babası kızacağı içinde yayın evinden kredi kart çektirme
korkar. Yıldız ona kuaförüyle anlaşıp parayı çektirmesini ve ondan parayı almasını söyler. Yiğit bu konuşmayı duyup Şahika'ya yetiştirir. Şahika da Halit'e söyler. Halit Zehra'yı sıkıştırınca O da Yıldız'ın akıl verdiğini söyleyince adam çok kızar.

Erim'den alınan kan örneğinde yabancı madde çıkacağı için Şahika hemen o maddeyi Yıldız'ın verdirttiğini söyler. Halit ilk başta inansa da karısında öyle bir kabiliyet olmadığını bildiği için inandırıcı gelmez. Şahika bu sefer de tahlili değiştirtir. Öyle bir madde yokmuş gibi çıkarttırır. Ama Halit Yıldız'a kızgın olduğundan onu evden kovar. Kadının evde kalmasını sağlamak için Ender Yıldız'a araba çarpması benzeri bir komplo yaptırtır. Yıldız en azından bir kaç günlüğüne evde kalmayı başarır.

Adının Leyla Çelebi olduğunu iddia eden kıza arkadaşı sahte bir kimlik yaptırır. İş için ve yanında taşımak için kullanacaktır. Leyla paraya ihtiyacı olduğu için herkes gittikten sonra ofisi temizleme işini üstlenir ama herkese bir tanıdığının yaptığını söyler. Akşam ofise gelen Kaya kızı görür ama yüzleşmez.Kaya; Leyla'nın yarım bıraktığı okulunu arayıp onun tekrar başlaması için konuşur. Kızı kendisi kapının önüne kadar bırakır. Ancak kız o isimde kimse olmadığı için bu ortaya çıkmasın diye okula girmez. Onun girmediğini Kaya tesadüfen görüp şaşırır. 

Bu arada Ender'in kafasına vuran ve düşmesine sebep olan kişi Yiğitmiş. Ender'e oğlu olduğunu söylemiş. Kızgınlıkla vurmuşmuş. Ender bunu hatırlamasına rağmen hatırlamamış gibi yapar. Yıllar önce terk ettiği oğlunu bu kez de polise vermek istememektedir.

Bu arada Ender Şahika'nın derdinin kendisi, Yıldız, Erim, Halit olmadığının farkındadır. Daha büyük bir amaç için çalıştığını düşünür. Bu Sabri olayından sonra Şahika'nın bunu tek başına yapamayacağını da fark edecektir elbette. Bakalım Şahika ve gizli patronu ne zaman açığa çıkacak?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder