Mucize Doktor 3.bölüm özet. Ali bu kez de hamile bir kadın ve bebeğini kurtarıyor

Fox da yayınlanan Mucize Doktor reytinglerde harikalar yaratmaya devam ediyor. Otistik doktorumuz Ali Vefa kalpleri fethetmeye devam ediyor. Sabah uyanan Ali hemen Adil hocayı arayıp yeni evini bulduğunu haber verir. Adil hoca genç adam için endişelidir. Adil hoca Ali'den insan ilişkileri için biraz daha çabalamasını ister. İnsanları dinlemesi, anlaması gerektiğini söyler.

Beliz ve Ferman hoca hastaneye mesafeli girince haklarında ayrılacaklar mı acaba diye dedikodu çıkar. Ancak bir kriz sırasında kendisine inanmayı seçtiği için Ferman Beliz'i affeder. Tekrar barışırlar. Ancak nedense Beliz hamile kalıp çocuk sahibi olmak istememekte; evlat edinmek istemektedir. Ferman buna anlam veremez. Sonrasında Beliz hastanenin parasal durumuna üzüldüğü için bu konuyu konuşmak istemeyince yine bir kavga ederler. Ferman yine kızıp küser.

Ali hem kalp hastası hem hamile hem de o bölgede tümörü olan bir hasta için bir çözüm önerir. Ferman hoca ilk başta kabul etmez ama düşünüp olayı sorgular. Bu arada kadın ameliyat olup bebeğini kurtarmak istese de kocası ve varlıklı babası kadına bir şey olmasından korktukları için karşı çıkarlar. Tanju onları sakinleştirmeye çalışır. Kadının babası hal ve hareketlerine bakıp Ali'yle ilgili kötü sözler sarf eder. "Sakat mı ne?" der. Ferman hoca ilk defa Ali'yi savunur.

Yine de olaya karışmasına kızan Ferman hoca Ali'yi Demir ile beraber kalp pili yüzünden birkaç keredir kalp krizi geçiren yaşlı bir adamla ilgilenmeleri görevini verir. Ali yine yüzdeler söyler ama bu kez şirin görünmek için iyi ihtimaller söyler. Hasta ortalıktan kaybolur. Ali tüm hastaneyi arar ve en sonunda bodrumda bulur. Adam yaşamak istememektedir. Ali onu ikna etmeye çalışır ama adam yine kaçar. eskiden kötü bir adam olduğunu ve yalnız kaldığını; bu yüzden ölmek istediğini söyler. Ali bunu anlamaya çalışırken adam kalp krizi geçirip ölür.

Yaşlı adamın ölmesi Ali'yi derinden etkiler. O gece musluk da fazla damlatınca Ali ortalığı dağıtıp gürültü yapar. Nazlı uyanır. O sırada Adil hoca kapıcı aradığı için hemen gelir. Ali'yi sakinleştirip olayı çözer. Sonra da asıl sorunun doktor olunca herkesi iyileştireceğine söz verdiği için çıktığını anlar. Adil hoca sözünü düzeltir. Düzelmek isteyen herkesi kurtarabilirsin der.

Hamile kadın ameliyata girer ama kalbi durunca tümörü çıkaramazlar ve hemen ameliyatı bitirirler. Kadın illaki ameliyat olup bebeğini kurtarmak ister. Bu kez de Ferman kalbinin dayanamayacağını düşünerek ameliyatı yapmak istemez. Kadın hasta babasını ikna eder. Bu kez kızının ameliyat olmasını istemeyen adam fikir değiştirip illaki ameliyat etmelerini ister. Hatta ameliyat etmedikleri için hastaneye dava açmaya hazırlanırlar.

Ali mucizelere inanmak istemektedir. Hamile kadın Ali'den bir fikir bulmasını ister. Kadınla konuşurken birden aklına bir fikir gelir. Kadının ameliyat öncesinde kalbini durdurup bebeği çıkarıp tümörü alırlar. Ameliyat başarıyla gerçekleşir. Kocası, babası ve kadın önce Ferman ardından ali'ye teşekkür ederler. Ferman Ali'ye iyi iş çıkardığını söyleyip omzuna aferin gibilerden dokunur.

Adil hoca Ali'nin krizlerinde ona yardım edecek birini tutmak ister. Ali istemeyince Nazlı'dan alt kat komşusu olan ve iyi anlaştığı çocuğa göz kulak olmasını ister. Akşam evini gezer; yemek yapar ve beraberce yiyip sohbet ederler. Ali mutludur ama sonra balkonda Adil hocayı aradığında duyar ve Nazlı'nın kendisiyle hoca istedi diye arkadaş olduğunu düşünür.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder