Kuzey Yıldızı İlk Aşk 2.bölüm özet. Poyraz ve Kamer'in aşkı ortaya çıkıyor

İlk bölümün sonunda ikili kavga ederken Kuzey kıza onu sevmediğini zorla nişanlandığını söyler. Yıldız yıkılır. Ardından köyün kadınları da bir toplantıda sürekli ona Kuzey'i sorunca sinirlenir. Yüzüğünü ve resmini sakladığı madalyonu fırlatır.

Kuzey para için gemilerde çalışmak ister ama kimse işe almaz. Sefer reis ise eziyet etmek için adamı işe alır. Bütün angarya ve pis işlerini yaptırır. Üzerine de yarı para verir. Ama Kuzey mecburen kabul eder. Köprü üzerinde karşılaşıp çekişirler. Yıldız kazanır; Kuzey dereye düşer.

Kuzey'in kız kardeşi Kamer ile Yıldız'ın kardeşi Poyraz arasındaki aşk; samanlıkta basılınca ortaya çıkar. Kuzey de Yıldız da çok sinirlenir. Aslında olay tam da Kuzey'in tahmin ettiği gibi intikam almak için Sefer'in planıymış ama Poyraz kıza gerçekten aşık olmuş. Onların konuşmasını duyan Yaşar Kadıoğlu iki oğluna da kızar.

Sefer yolda gördüğü Kamer'i arabasına alıp kızı da ikna eder ve kaçırır. Köye de ilan eder ama ahali yanlış anlayıp Sefer'in kızı kendisi için kaçırdığını zanneder. Kaçırılmayı öğrenen Şeref Mollaoğlu evi basar. Nahide kocasına kızar ama doğruyu öğrenince bağışlar. İki aile arasındaki arbede sırasında Sefer poposundan saçmalı tüfekle vurulur.

Feride'nin sevgilisi Ömer özlediği için köye gelir. Feride'ye sürpriz yapar. Kız çok sevinir. Kuzey kızının mutluluğunu fark edip sorduğu sorulardan Ömer'i öğrenir.

İki kız kardeş Mine ile Gökçe okula başlar. Üniformaları olmadığından normal kıyafetle gider. Genç erkekler onlara fazla ilgi gösterince okuldan iki kız onları kıskanıp sataşır ve saç saça baş başa kavga ederler. Kızlar yaylaya dönerken minibüs şöförü çocuk Mine'den hoşlanır. Kız da ona bakışlarıyla karşılık verir.

Şeref ve Yaşar arasında fındık alımı için gereksiz bir fiyat arttırması gerçekleşir. Şeref oldukça yüksek fiyata fındıkları alacağına söz verir. Sonrasında iki yaşlı inatçı adam kavga eder.

Nahide o bölgede yaygın olan Rus kadınlarından ve onların Türk erkeklerle olma sevdalarından çekinmektedir. Kocasını sık sık kontrol edip uyarır.

Pembe halanın başlattığı bir tartışmada Yıldız oradaki arı kovanlarına ateş eder. Arılar Mollaoğullarına saldırır. Kuzey'in arı sokmasına alerjisi varmış. Adamın boğazı şişer ve nefes alamayıp yığılır. Bayılmadan önce ilaç soran kızlarına Yıldız'ın adını söyleyince kızlar ondan yardım ister. Çok istemese de kendisinin de alerjisi olduğu için evinde hazır bulundurduğu iğneyi Kuzey'e yaparak adamı kurtarır.

Gece yarısı Kuzeylerin evinin çatısı yanmaya başlar. Kuzey fark edip kızlarını ve ablasını uyandırır. Çatıya çıkıp söndürmeye çalışır. Diğer komşuların yardımıyla söndürürler. Ancak Kuzey kendisine yardım etmeyip izleyen Yıldız'a gidip onu suçlar. Yıldız içeride çocuklar varken evi yakacağını düşündüğü için Kuzey'e gücenirken bu sefer de adam ona "Senden nefret ediyorum" der.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder