Kuzey Yıldızı İlk Aşk 3. Bölüm özet. Gerçek düşman yaylaya geliyor

Kuzey yanan evini Yıldız'ın yaktığı konusunda sabit fikirlidir. Yıldız ailesi de dahil kimseyi ev yakmadığına inandıramaz. Emine anne karşı tarafın kadınlarıyla da konuşup kafa tutar. Daha sonra oğluna zamanında "Sen Yıldız'a bir şey mi yaptın da kız bu kadar bekledi; şimdi de senin evini yakmaya çalışıyor?" diye sorar.

Kamer ise abisinin evini görümcesinin yaktığını öğrenince henüz evlenmediği Poyraz'a çemkirir. Poyraz da abisi Sefer'e hesap sorarken Kuzey gelir ve ikisini de denize atar. Köydekiler Sefer'le dalga geçer. Yıldız'a annesi yayladan köye dönmesini emreder. Kuzey Yıldız'a kasten arı kovanı getirip içeri atar. Kadın alerji olunca iğne vurur.

Gökçe; Deli Bedri diye bir adamın minibüs şöförü oğlunu Osman'ı ayartıp kendilerini yaylaya bıraktırırlar. Çocuğun babası çocuğa herkesin içinde vurur sonra da kahvede Kuzey'e kızlarıyla ilgili ileri geri konuşur. İki baba restleşirler. Çocuk ertesi gün motorsikletle gelip Gökçe'ye Ordu turu attırmak ister.

Emine okulda bir çocuğu gözüne kestirir ve tanışmaya çalışır. Emin ismindeki çocuk doğma büyüme buralıdır. Kıza doğa sporu diye fındık toplamaya götürür. Okul sonrasında Osman'la Emin'in amca oğlu olduklarını öğrenirler. Kadıoğullarından uzak durmaya çalışırlar. Kuzey kızlarına bu yüzden bağırıp uzak durmalarını söyler.

Kamer'in Poyraz'a kaçması Mollaoğullarını Kadıoğullarına karşı zor durumda bırakır. Pembe'nin Yıldız'ı Kuzey için kaçırmasını ister. Kuzey eğer Yıldız'ı almayı kabul ederse babası onu affedeceğini söyler. Pembe yalan söyleyip sağlık ocağından eter alır ve Yıldız'ı bayıltır. Nahide görür ve ona yardım bile eder. Pembe Yıldız'ı bir eve götürür ardından Kuzey'i arayıp çağırır. Kuzey istemeyince onu da kafasına bir şeyler vurup bayıltırlar.

Feride ve Ömer'i Yıldız samanlığında yakalar. Kuzey de yakalar ama o gece için kalmasına izin verir. Çocuk kız olmadan İstanbul'a dönmeyeceğini söyler. Feride yaylaya gelen turistlere köfte ayran satmaya başlar

Yıldız ve Kuzey uyanınca bir müddet kavga eder. Kuzey ilk defa Yıldız'a yangını çıkarmadığı konusunda ikna olur. Ardından Kuzey Yıldız'a iffetinle oynama iddiasını sen mi attın ortalığa diye sorar. İlk defa normal normal konuşurlar. Haberi alan Mollaoğullarının babası Kadıoğullarının babasını arayıp nispet yapar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder