Kuzey Yıldızı İlk Aşk 1.bölüm özet. Kuzey ve Yıldız'ın hikayesi

Kuzey ve 3 kızı İstanbul da yaşamaktaymış. Annelerinin kendilerini terk ettiğini bir mektupta yazdığı satırlardan öğrenmişlerdir. Ayrıca kadın şirketten yüklü miktarda para çekmiş; Kuzey'in tüm çabalarına rağmen batmalarına sebep olmuştur. Batmaktan kurtulmak için dost sandığı Çetin'in kefilliğiyle yüzde 20 faizle tefeciden para alır. Parayı toparlayamayınca arkadaşı borcunu ödemek için annemin evini sattım der. Kuzey bunun altında kalmak istemez ama Çetin karşılığında Kuzey'den kızı Feride'yi ister. Kuzey çok tepki verince haciz işlemlerini başlatır.

Tefeciler de Çetin de Kuzey'in peşindedir. Kızların okulu da taksitleri ödenmediği için kağıt gönderir. Hiç bir şeyden habersiz Kuzey ve kızlarının evine haciz gelir. Kuzey kızıp Çetin'i vuracak olur ama büyük kızı Feride ona engel olur. Baba ve kızları memleketlerine Ordu'ya döner. 

Ordu da Kuşluhan köyünde Mollaoğulları ve Kadıoğulları aileleri arasında bir çekişme vardır. Sebebi ise gençliklerinde aşık olan Yıldız ve Kuzey'dır. Kuzey hayallerinin peşinden gitmiş; İstanbul'a üniversitede okumak için gitmiş ama orada kızı unutmuş; aşık olduğu kızla evlenmiştir. Aileler de tüm köy de ona sırtını dönmüştür. Yıldız ise o kadar yıl boyunca Kuzey'i unutmamış hala bile karşısına çıkan talipleri reddetmektedir.  

Kuzey babasının evine habersiz gider. Annesi ve ablası iyi karşılar ama babası ve küçük kız kardeşi mesafeli davranır. Annesi yayla evinin ve arabanın anahtarını Kuzey'e verir. Ev pis ve harap durumdadır. Kızlar temizliğe girişirken Kuzey yiyecek ve tüp almaya gider. Parası bitmek üzere olduğu için denizde teknede iş arar. Kim olduğunu söylemeden iş bulur. Yıldız'ın abisi Sefer kaptan bunu öğrenir ve teknesiyle tekneye yanaşıp Kuzey'i denizin ortasında suya atar. 

Yıldız da yan arsasındaki kimsenin uğramadığı evde ışık görünce tüfeğini kapıp hırsız var zannederek evi basar. Kızları görünce Kuzey'in geldiğini anlar. Karısı da gelecek diye düşünürler elbette. Eltisi de gelir ve konuşurlar. Eltisi Nahide Kuzey'in bakkaldan aldığı ve teknede kalan yiyeceklerini götürüp kızlarına verir. Kuzey ile de düzgün düzgün konuşur. 

Kuzey evi gelen kış için evini tadilat ettirmek zorundadır. Ablası ona eşya ve para getirir. Tadilat yaparken ve köprüden geçerken karşılaşan eski iki aşık tartışır. Hatta ikisi dereye düşer. Feride de Yıldız'ın yaptığı gürültüyü ikaz eder. Yıldız; ailenin gitmesi için kendi arazisindeki su borusunu patlatır. Sonra da yılların hıncı ile alt alta üst üste kavga ederler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder