Mucize Doktor 1.bölüm özet. Ali Vefa'nın cerrah olma serüveni

Ali Vefa otizmli ama savart sendromlu yeni bir cerrahtır. Babasının sakat olduğunu düşündüğü için sürekli itip kaktığı, abisinin onu korumaya arkadaş edindirmeye çalışırken bir göçük kazasında öldüğü bir genç adamdır. Şark görevi yaparken onu bulan Adil ismindeki doktor; yeteneklerini fark etmiş ve geliştirmesi için ona destek olmuştur. Pek çok hastaneye başvursa da otistik olduğunu duydukları anda tepkili davranıldığı için bir türlü iş bulamamıştır

Adil hoca baş hekimliğini yaptığı hastanede çalışması için Ali'yi çağırır. İstanbul'a indiklerinde havaalanında bir çocuğa ilk müdahaleyi yapar. Sergilediği müdahale takdire şayandır. Etraftakilerin çektikleri bir video sosyal medyada #mucizeDoktor olarak etiketlenmiş ve hızla yayılmıştır. Ali ambulansla aynı hastaneye yaralı çocukla giderken bir terslik olduğunu anlar. Ne olduğunu söyler ama kimse onu dinlemez. Ameliyat ters gitmeye başlayınca hatırlayıp Ali'nin dediğini yaparlar.

Hastaneyi babasından kendisine kalmış Beliz isminde bir kadın yönetmektedir. Yönetim kurulunda üvey annesi Kıvılcım ve bölüm başkanı Tanju ise kadının açığını aramaktadır. Genel cerrahinin başında Ferman isminde genç dik başlı bir doktor vardır. Adil hoca asi olduğu için iş bulamayan Ferman'a da güvenip işe almış ve ona abilik etmiştir. Aynısını şimdi onun Ali'ye yapmasını ister ama Ferman Ali'ye karşı sert ve tepkilidir.

Baş hemşire Selvi iyi ve cesaretlendiricidir. Asistanlardan Nazlı duygularına fazla kapıldığı için Ferman hocasından ikaz alır. Ancak Ali'ye arkadaşça yaklaşır. Beliz ile ilişkisi olan Ferman'a aşıktır. Asistan Demir ise Nazlı'ya aşıktır.

Yönetim kurulu ilk toplantıda Ali'yi reddeder. Ancak sosyal medyaya düşen video ve Ali'nin orada çalıştığını söylemesi ile bir kez daha toplanırlar. Ali onlarla tüm temiz kalbi ile konuşur. Ancak kilit nokta Adil hocanın Ali'ye kefil olup eğer 6 ay deneme süresi içinde bir hata yaparsa işi bırakacağını söylemesi olur. Adil hoca giderse tek söz sahibi olacak olan Tanju ve o olmazsa hastaneyi yönetemeyecek olan Beliz'in yerine geçmek isteyen Kıvılcım bu yüzden mutlu olur. İkili Ali'nin işi batırması için çalışmak için el sıkışır.

Tanu'nun zorlamasıyla Ferman Ali'yi bir otobüs kazası yüzünden bir sürü insanın geldiği acil bölümüne getirip bırakır. Ali aşırı ses ve hareketlilik yüzünden kitlenip kalır




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder