Mucize Doktor 2. bölüm özet. Ali hastaneyi birbirine katıyor

Ali acilde ne yapacağını bilemez durumdayken Nazlı; onu kurtarır. Yanına gelip işlerini üstlenir. Ferman hoca durumu fark edip açık emirlerine karşı geldiği için asistanını ikaz eder. Nazlı hakkında araştırma başlatır. Ama Nazlı yine de sürekli Ali'ye yardımcı olur.

Demir ise Nazlı'nın üzüldüğünü görüp kıza ertesi sabah hastanede romantik kahvaltı hazırlar ama iş için öylece bırakıp çıkarlar. İş çıkışında kızı yemeğe götürmek ister ama işi olduğu için Açelya ile gitmek zorunda kalır.

Adil hoca Ali'yi acilde yaşadığı başarısızlık konusunda sakinleştirir. Kendisi için erken bir yer olduğunu; yeniyken herkesin başına gelebileceğini söyler. Onu evine götürür. Memleketteki odasını aynen getirtip evine kurdurtmuştur. Ali buna çok sevinse de Adil hocasıyla kalmak istemez. Kendi evi olması gerektiğini düşünmektedir.

Ali asistanlığının ilk gününde bir hastaya kötü huylu tümörü ile ilgili gerçekleri söyleyerek onu korkutup Ferman hocasından azar işitir. Arkasında daha önce ameliyat olmuş başka bir birimin baktığı bir çocuktaki rahatsızlığı fark eder. Muayenesi ve paniği ile anneyi endişe ettirir. Ferman hoca yine Ali'ye kızar.
Ferman hoca tümör için ameliyattayken çocuk fenalaşınca Ali onu ameliyata alınmasını sağlar. Ameliyatı onun yapacağını duyunca Ferman hoca müdahale edip Ali'yi dışarı atar ve ekibini ikiye bölerek; kendisi aynı anda iki ameliyata girer. Ali'nin görüntülerden görerek yardımı, Nazlı'nın da farklı bir bakış açısıyla ameliyatlar iyi geçer.

Ameliyatlar iyi geçmesine ve doğru teşhisine rağmen Ferman ona yine yüklenir. Başka bir doktorun hastasını çalamayacaklarını söyler. Onun bağırmasını duyan Beliz olaya müdahale eder. Ferman'a odasındayken "Sevgilim olduğun için bu hastanede her istediğini yapabileceğini mi sanıyorsun?" diyince adam alınır ve bundan sonra hastanedeyken sevgili gibi olmayacaklarını söyler

Ferman hoca Ali'yi bu kez angaryalarla görevlendirir. Ancak Ali bunu ciddiye alıp çok fazla tetkik ve tahlil isteyerek ortalığı karıştırır. Bir kaç hasta şikayet eder. Bir kız çocuğunu karnındaki ağrı için getiren anne babası tahlilleri gereksiz bulur. Ferman da aynı fikirdedir. Sonuçları gören Ali; sonuçları beklemeden çıkan ailenin evinin önüne gider. Baba çok kızı hastaneye şikayet için arar. Anne kızının görmesi için Ali'yi içeri alınca genç doktorun haklı olduğu kızın fenalaştığı ortaya çıkar.

Ali küçük kızı anne babasının yardımıyla hastaneye getirirken Beliz de Adil hoca ile Ali'yi ve hatalarını konuşmaktadır. Çocuğun aileinin evinin önüne gidip rezillik çıkarması üzerine Adil hoca istifasını yazıp alamk istemeyen Beliz'e verir. Tam o sırada Ali krize girmiş çocuk hasta ile gelir. Yine kendisi ameliyata girecekken Ferman gelir. Yine ameliyattan çıkaracakken Tanju'nun zorlamasıyla ameliyathanede kalır ve ilk ameliyatına girer.

Nazlı oturduğu evin alt katını Ali'nin tutmasına yardım eder. Ali'nin sonunda evi olmuştur. Abisi öldüğü için kendisini suçlayıp yüz çeviren ailesinden sonra ilk defa evi olmuştur. Mutluluk içinde uyur. Ferman ise Beliz'le yaşadığı eve girer. Kadına mesafeli davranıp odasına çıkar. Birini arayı "Beni sordu mu? Bugün nasıldı?" falan diye konuşup telefonu kapatınca ağlamaya başlar. Ferman hocanın sakladığı sırrının ne olduğu sorusu seyircinin kafasında kalakalır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder