Çukur Dizisi 68.bölüm özet. İdris Koçovalı'nın ölümünün ardından

İdris Koçovalı'nın ölümünün ardından oluşan depremde herkes acısını şaşkınlığını sevincini kendisine göre yaşar. Cezaevinde bu haber yayılır. Cumali'yi bayıltmak zorunda kalırlar. Revirde kendisine gelince ortalığı ayağa kaldırınca onu tek başına hücreye atarlar.

Yamaç ise babasını öldürmesinin ardından sokaklara ardından akıl hastanesine düşer. Hiç bir şeye tepki vermez. Gitara tepki verdiğini fark edince doktor ona gitarını verir. 3 ay orada kalır. Heyet raporu ile çıkar ve Çukur'a dönmeyeceğini söyler.

Baykal'ın kızı Efsun ise Azer, Yücel ve Timsah'la işbirliği yapar. Yücel onlara Koçovalılardan birisinin arkasına saklanmazlarsa iş yapamayacaklarını söyler. Sultan anne Akın'a emanetleri verir. Önce ailesi sonra mahalle elini öper.

Akın Azer'e kendi kurallarını hatırlatıp kalkıp gider. Ardından mahalleye ufak bir saldırı yaparlar. Azer kahveye gelip Akın'a posta koyar. Akın konuşmak için Yücel'e gider ama beklediği yardımı alamaz. İçeriden tanıdığı bir çocukla konuşur. Azer konusunda ona maşa olabilecek birini bulması gerektiğini söyler. Diğerleri içeride olduğu için Yamaç aklına gelir

Akın Azer ile konuşmaya giderken mahalleden birisi onu takip eder. Takip eden Karaca'nın kız arkadaşıymış. Saadet kocasının yazdığı mektup yüzünden endişelidir ve bunu Damla'yla paylaşır. Ardından Karaca; Damla'dan aldığı silahla mahalleyi kolaçan etmeye gider. Yine aynı kızla konuşup mahalleye gelenlerin o gün Akın'ın konuştuğu Adanalılar olduğunu öğrenir.

Nehir isminde bir kız da Yamaç'ın kaldığı odada kalıcam diye tutturur. Gece gizlice gelip Yamaç'ın yatağında uyur. Yamaç hastaneden çıkar.

Akın mahallede kurduğu bir atölyede kadınlara alçı heykeller boyatır. Karaca'nın arkadaşı kız orada işe girer ve bir heykeli çantasına atar. Damla heykeli görünce içine bir şeyin saklanacağını anlar. Meğerse Akın'ın fikri olarak heykellerin içine Azer'in uyuşturucuyu saklıyorlarmış.

Akın cezaevine gidip babasından özür diler. Cumali de onu oradan çıkarmasını ister. Azer sürekli zaten cezaevinde birilerini onların üzerine göndermektedir. Kadınları evden çıkarmak istememektedir. Karaca babaannesinden izin alıp dedesi yerine pazara çıkmaktaymış. Akın bunu istemediği için pazarı kurşunlatır.

Yamaç Akın'a gider ve babasının ölümünün arkasında kimlerin olduğunu sorar. O da Yücel, Timsah, Efsun, Azer'in resimlerini verir. Yamaç peşlerine düşer. İlk önce Yücel'e gidip onun Aliço'yu öldürdüğü gibi bir ses sistemi ve aldatmaca ile kızı ve karısının öldüğünü düşünmesini sağlar. Yücel aklını kaçırır. Ona babasının tesbihini bırakıp gider. Tabi ki kadın ve çocuğa bir şey yapmamıştır

Sultan anne Vartolu'yu görmeye gider. "İdris'i öldürdüm diye övünen biri çıkmış. Senin bana can borcun var. O adamı bulup öldüreceksin." der

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder