Güneşi Beklerken 8.bölüm özet. Melis Zeynep'i tekneden atıyor

Demet bunca yıl sonra Jale'nin nenden olanları anlattığını sorar ve arkadaşının hastalığını öğrenir. Arkadaşını tedavi için motive eder. Zeynep'in gitmediğini öğrenen Melis çok üzülür. Gece kabuslar görür. Sınıfta kriz geçirir ve arkadaşı Dila'ya "Zeynep; babamın kızıymış" der. 

Can bile Kerem'e Zeynep konusunda çok ileri gittiğini söyler. Zeynep teşekkür etmek için Kerem'e kek yapar. Arada adamla tekrar konuşurlar. Babasından duyduğunu söyleyerek adamın kahvehanede bahçeye teneke kutu gömdüğünden bahseder. Açık göz adam Kerem'in Sayarların oğlu olduğunu öğrenmiş; daha fazla para istemektedir.  

Ertesi gün saat 4 de kulupten birileri Zeynep'in koşuşunu izlemeye geleceklerdir. Bunu duyan Melis; kızın bu seçmeye gitmesini engellemeyi planlar. 

Cihan takımın oyun kurucusu olmasını istediği Kerem'in bunu kabul etmemesi üzerine çocuğa bütün salonu temizlemesi cezasını verir. Zeynep erken çıkabilmek için Kerem'e yardım eder. Sonra kahvehaneye gidip o adamı bulup hikaye dinlerler. Babasının ölmediğini söyler. Başka birisinin babasını görmüş olduğunu söyler ve adını verir. Zeynep çok umutlanır

Cihan Zeynep'in babasının resmini görür ve komşularının oğlunu tanır. Bu konuyla ilgili Demet'le konuşur.  Ertesi gün Zeynep'i izlemeye geleceklerini söyleyip Demet'i de davet eder. Demet de geleceğini söyler 

Zeynep bütün gece uğraşıp  babasına çocukluğunu anlattığı bir video hazırlar. Kerem'e gösterip fikrini alır. Onun hevesi yüzünden kendisini kötü hisseder ve Can'ı arayıp bitirmelerini ister. 
 
Melis Barış'la buluşup Kerem ve Zeynep'le ilgili ağzından laf alır. Ertesi gün Melis Barış'ı arayıp Kerem'in Zeynep'e tuzak kurduğunu; gerçekten babasını tanıyan biri bulmasına rağmen kızı yanlış yönlendirdiğini; asıl adamla 15.30 da Beşiktaş meydanda buluşacaklarını söyler. 

Barış hemen Zeynep'i de alıp Beşiktaş meydana gidip beklemeye başlar. Yarışmaya yetişemezler. Zeynep ona yüklenen Cihan hocasına ters laflar eder. Bir dolap çevirdiğini anladığı Melis'e giden Barış, kıza yaptığı şey için kızar. "Sen benim babam değilsin" der. Bu laf Demet'e çok koyar. Cihan'a da Zeynep'e de gerçeği söylemeye karar verir. İkisini de arayıp eve çağırır

Kerem Zeynep'e babasını tanıyan adama götüreceğini söyleyerek tekneyle açılırlar. Melis de onlarla gelir. Melis Zeynep'i tekneden aşağı iter. Kerem kızı görmeyince endişeyle seslenmeye başlar

Cihan önce o günün evlilik yıl dönümleri olduğunu sonra da dışarı çıkmak için sözleştiklerini unutunca Tülin kendisiyle yemek yemek isteyen Cem beyle gider. Araba kaza yapar.  



 











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder