Doğduğun Ev Kaderindir 12. Bölüm özet (Sezon Finali). Mehdi ve Zeynep evliliği gerçek oluyor

Zeynep ve Mehdi evliliklerinin gerçek olmasını kararlaştırıp eve döndüklerinde kayın validesi ve eltisinin Benal'i Nermin anneden alıp mahallede ve onlara yakın bir eve yerleştirdiklerini öğrenirler. Mehdi ilk başta kızsa da yapılacak başka bir şey olmadığını fark eder. Zeynep ne tepki vereceğini bilemezken olanları kaldıramayan Nermin anne eve gelip biraz sorun çıkarır. Ortalık sakinleştiğinde yaz gelmeden, otel boşken Sapanca'daki otele gideceğini söyleyip onları da çağırır

Emine ise annesi tarafından zorla eve getirilip odasına kapatılır. Kadın hiç bir açıklamayı dinlemeyip kızın telefonunu bile elinden alır. Ağlayıp düşünene Emine; kendi hayatını seçip annesine not bırakıp evden çıkıp Faruk'a gider. Faruk ise babasının istediği kız görüntülü aradığı için onunla konuşmaktadır. Emine'yi gözleri yaşlı görünce hemen telefonu kapatıp kızı avutur. Ertesi gün ise ortaklarından olduğu Sapanca'daki otele götürür.

Gençler ve Sultan bakkal otele gider. Oteli pek beğenirler. Mehdi ve Zeynep ise baş başa kalmanın keyfini yaşar. O gece birlikte olacaklarken Zeynep çok zorlansa da Mehdi'ye daha önce Faruk'la beraber olduğunu söyleyebilir. Mehdi sorun çıkarmaz. Ertesi gün eve dönmeleri gerekir. Eve döndüklerinde ilk kocasının tartakladığı, görümcesinin zorlukla kurtardığı Benal'i yataklarında yatarken gören Zeynep ikinci bir şok yaşar. 

Emine ise otelde Kibrit ile karşılaşınca panikler. Genç kız; Zeynep üzülmesin diye bir şey söylemez ama çıkış yaparlarken Zeynep onları görüp üzülür. Dönüşte Mehdi de öğrenir. Sultan ise Nuh'a hep onun kendisinin damadı olmasını istediğini söyler. Nuh da hep bunu istediğini ama Emine'nin istemeyen taraf olduğunu söyler.

Emine Faruk ile eve döndüğünde üzgündür. Evde Faruk'un babası vardır. O da tepkili davranır.
Nermin anneye ise şok; kocasına bir türlü ulaşamazken kapısına avukatının ve icra memurlarının dayanmasıyla olur. Kocasının metresiyle şirketi hortumladığını, bir kızlarının olduğunu, bankaya da kredi taksitlerini yatırmadığını öğrenir. 

O hafta Zeynep'in okulunun mezuniyet töreni vardır. Okul birincisi olduğu için aile oradadır. Nermin hanım da yaşadığı icra ve aldatılma şokuna rağmen gelebilir. Faruk ve Emine de törene gelir ama tepkilerden çekindikleri için uzaktan seyrederler. Zeynep aldığı diplomayı çocukken ölen abisi için aldığını söyleyerek herkesi gözyaşlarına boğar. 

   



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder