Mucize Doktor 27.bölüm özet. Ali ve babasının yüzleşmesi

Ali ve Nazlı ayrı ayrı çalışacakları için moralleri bozuk hastaneye gelirken birden Ali'nin babası ile karşılaşırlar. Ali tramvalarının ve kimsesiz geçen çocukluğunun mimarı babasını karşısında görünce kötü olur. Gırtlak kanseri olmuş ve son safhada olan adam, karısı ile Ali'yi görmeye barışmaya gelmiştir. Adil hoca ve Ferman yine Ali'ye takmış olan Tanju'dan çocuğu uzak tutmaya babasının hastanede olduğunu öğrenmemesini sağlamaya çalışır

Nazlı ise yeni başlayan klinikte çalışırken kendisine gönüllü bir şekilde Damla yardım etmeye başlar. Birbirlerine fikir alış verişi de veren ikili sonunda iyi anlaşmayı başarır. Damla Nazlı'ya Ali'yle ilişkisi için tavsiye de verir.

Kıvılcım hamileliğini saklamaya çalışırken sıkışık bir durumda kalır. Tanju ona yardım eder. Tuvalette konuşurken onları Güliz duyar. Ne yapacağını bilemeyen kızı Güneş susturur. Beliz'e bunu söylerlerse eninde sonunda onların başının derde gireceğini söyler.

Acile kimliği olmayan evsiz bir kadın gelir. Hemen ameliyata alınır ama tüm çabalara rağmen kadın ölür. Dodo kuşu dövmesi olan kadının ölmesinin nedenini merak eden Ali otopsi yapmak ister.herkes engellemeye çalışır. Demir onu durduramayınca yardım edip polis yardımıyla kadının ismini ve hayatta olan yakınını bulur. Ali takıntılı tavırlarıyla otopsi için ısrar edince polisler onu nezarete atar. Adil hoca gelip Ali'yi çıkarır.

Herkes Ali'nin babasıyla yüzleşmesi konuşması gerektiğini düşünmekte zorlamaktadır. Beliz de kapıdan da olsa babasıyla konuşmasını o zaman otopsiye izin vereceğini söyler. Ali'nin uyuyan babasıyla kapının önünden yaptığı monolog hepimizi gözyaşlarına boğar.

Otopsiyi yapan Ali kadında genetik ve ölümcül bir hastalık bulur. Uzaklaştırma kararı olmasına rağmen kadının oğluna gidip durumu ve hastalığı anlatır. Adamla yaptığı konuşma sonrası babasıyla yüzleşen Ali'ye adam, morfinin etkisiyle çok kötü şeyler söyler. Onu gören Nazlı sonunda kendisini bırakıp Ali'ye sarılır. Beraberce yatarlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder