Hekimoğlu 13.bölüm özet. Ateş Hekimoğlu ilaç konuşması yaparsa

Vahap sonunda ağzındaki baklayı çıkarır. Ekibini elinde tutmak istiyorsa kendi ilaç firmasından piyasaya çıkacak olan eskisinin hemen hemen aynısı olan bir kalp ilacını bir toplantıda tanıtmasını ister. Hekimoğlu konuşma yapmaktan hoşlanmasa, yeni olmayan bir ilacı yeni gibi lanse etmek istemese de mecburen kabul eder.

Diğer tarafta ekibi de İpek ve Orhan da Vahap beyin neden işten çıkarımdan vazgeçtiğini merak eder. Ateş kimseye bir şey söylemez ama toplantıya davetiye gönderildiğinde olay anlaşılır. Herkes ekibini kurtarmak için yapmayacağı bir şeye "Tamam" diyen Ateş'i takdir eder. Anca Vahap sayfalarca döküman verip onları konuşmasında kullanmasını, konuşmaya çalışmasını isteyerek Ateş'in tahammülünü zorlar.

Bölüm sonunda Ateş'e destek için oraya gelenlerin karşısına çıkan Ateş birkaç cümlelik konuşma yapınca herkes şaşırır. Vahap bey onu yine "Ya Zeynep ye Mehmet Ali" diye zorlayınca Ateş kendisini tutamaz ve ilacın işe yaradığını çünkü eski ilacın aynısı olduğunu, patenti biten ilaca yeni patent alıp daha iyiymiş gibi lanse edip daha pahalı satıldığını söyler. Herkes donup kalır. Hekimoğlu'nun evine gelen Zeynep işten ayrıldığını söyler.

Hastaneye 12 yaşında fenalaşan bir çocuk getirirler. Sentomlar ve tahliller çocuğun zehirlendiğini göstermektedir. Evini, bahçesini araştırdıkları çocuğa farklı ilaçlar verirler ama çocuk daha kötü olur. Bu yüzden anne ile sıkıntılı durumlar yaşarlar. Sonrasında aynı okul aynı servisten başka bir çocuk da hastaneye gelir. En sonunda çocukların sokakta satılan kot pantolonlardan aldıkları, pantolonların üzerine tarım ilacı döküldüğü ve deriden de çocukların zehirlenmesine sebep olduğu anlaşılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder