Mucize Doktor 26.bölüm özet. Nazlı ve Ali sınavı geçebilecek mi

Hastaneye yakın bir noktada polislerden kaçan bir çocuk çantasındaki bir şeyi yutar. Ancak karnında bir ağrı vardır. Acilden giriş yapar ama kimliği yoktur. Çocuğun yalan söylediğini Demir fark eder ama Nazlı hasta çocuğa acır. Müshil verdikleri çocuk anında hastaneden çıkmak ister. Demir hemen çocuğun uyuşturucu gibi adli vaka içeren bir şey yuttuğunu söyler. Çocuk inkar eder. Nazlı çocuğa inanır ve o iyileşmeden polisi aramayacağına söz verir.

Tanju hoca geçen bölüm öğrendiği Ali Vefa'nın Nazlı'yla ilişkisini Adil, Ferman ve Beliz'e söyler. Depresan kullanan hamile kadının hastaneye Ali yüzünden dava açtığını söyler. İlişkilerini araştıracağını ve o gün Ali'nin kendi yanında gözetim altında olacağını söyler. Eğer bir hata yaparsa hastaneden gönderecektir.

Ferman ise Tanju'ya Ali ve Nazlı'nın ilişki yaşadığını söyleyenin Damla olduğunu anlar. Pek çok kez kızı ispiyonculuk yapmaması için uyarır. Ali bunu duyduğunda Damla'ya neden yaptığını sorar. Damla asistanların eşit olması için yaptığını söyler. Ali onu affeder. Nazlı ve Damla da yüzleşir

Tanju; Nazlı'yı kendi yanına alırken Ali'yi Damla ile eşleştirir. Tanju; Damla'dan bütün gün Ali'nin yaptıklarını ona anlatmasını ister. Damla hastanedeki her şeyi Tanju'ya yetiştirme işinden memnun olmamaya başlar. Bölüm sonunda Ferman kıza "Bir daha Ali'ye dokunursan harcarım seni" der

Berke isminde nefes borusunda sorun olan konuşamayan hatta nefes almakta zorlanan bir çocuk gelir. Çok deneysel bir ameliyattır. Anne baba güçlükle ikna olur ama ameliyat iyi geçer. Ali çocuğun konuşması için çareler aramaya başlar. Nazlı, Ferman, Adil hoca herkes onu durdurmaya çalışır ama kendisiyle özdeşleştirdiği çocuğun konuşması gerektiğinde ısrarlıdır.

Ali bütün gece çocuğu kurtarmak için kurtarmak için yeni çareler arar. Sonunda bir tane bulur. Ferman hoca eğer aile kabul ederse ameliyatı yapacağını söyler. Aile kabul etmeyince Ali ısrar eder. Tanju'nun gözünün önünde çıldırır. Çocukla işaret dilinde konuşup aileyi ikna etmesini sağlarlar. Ferman ameliyatı Tanju'ya söylemeden yapar. Ameliyat başarılı geçer. Berke konuşur

Kıvılcım Beliz'i geri dönmesini sağlamak için ikna etmeye çalışır ama başaramaz. Bebeği aldırdığını söyleyip kürtajı yapan doktorun raporunu verir. Beliz bu sefer de alınan çocuk için vicdan azabı çekmeye başlar. Ferman onu teselli etmeye çalışır. Beliz Kıvılcım'ı işe geri alır. Ancak kadın onu kandırmış ve bebeği aldırmamıştır.

İlhan ismindeki çocuk 23 tane şey yutmuştur ve ince bağırsakla kalın bağırsak arasında kalmıştır. Yetimhane, abla muhabbeti yapınca Nazlı iyice yumuşar. Kayıtsız yatırmak ve çocuğa yardım etmek ister. Yeni kliniğe yatırmaları için Demir'i ikna eder. Nazlı Tanju'ya hastayı taburcu ettikleri yalanını söyler. Ardından o gecelik yeni kliniğe yatırırlar.

Tanju hocaya vakayı anlattıklarında önce kızar ama Nazlı onu da ikna etmeyi başarır. Kimliği belirsiz birini önce ameliyata alıp ardından bir şey çıkarsa polisi aramaya ikna olur. Tanju hoca ameliyatı yapar. Çıkan torbalardan değerli taş çıkar. Polisi ararlar ama geç aradıkları için hastanenin başı derde girmek üzeredir. Çocuk polisler gelmeden elmasları alıp hasta bakıcıyı hafif yaralayıp kaçmaya çalışınca olay daha da büyür.

Adil hoca Ali'yi şikayet etmek isteyen aileyi vazgeçirir. Tanju'yu Ali'nin peşini bırakması için tehdit eder. Ferman da Tanju'ya neden şimdi tekrar Ali'nin peşine düştüğünü sorar. Tanju gün sonunda Nazlı ve Ali'yi odasına çağırıp haklarındaki kararı açıklar. Ali kalır ama Nazlı'yı cerrahiden alıp yeni kliniğe gönderir. Artık beraber çalışmayacaklardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder