Doğduğun Ev Kaderindir 11.bölüm özet. Mehdi ve Zeynep birbirinden vazgeçmiyor

Mehdi kendine gelince ilk sorusu "Affettin mi beni?" olur. Eve gelir. Herkes adamın etrafında dört döner. Zeynep Cemile'ye karşı tavırlıdır. Zeynep ve Mehdi birbirlerine açılmaya başlar ama kadın Benal ve bebeğine karşı sorumluluk duymaktadır. Annesine hamilelik olayını anlatır.

Sultan bakkal kızının odasındaki çanta ve ayakkabıyı görünce telaşlanır. Kızının kötü bir şey yaptığından endişelidir. Faruk'un evinde uyanan Emine sevgilisinin kendisine hediye ettiği elbiseler arasından seçim yapmaktadır. Sultan bakkal bulduğu bu eşyaları sahte mi değil mi anlaması için Zeynep'e gösterir. Gerçek olması kadını daha da telaşlandırır ve kızıyla yüzleşir. Emine Faruk'un adını vermese de zengin bir sevgilisi olduğunu itiraf eder.

Zeynep Benal ile buluşur. Zeynep kadından Mehdi'ye bebeği söylemesini ister. Eve kadar gelen Benal Mehdi ile konuşamadan geri döner. Nermin anneye durumu itiraf ederken Zeynep de kocasına Benal'in kendisinden hamile olduğunu söyler. Mehdi şoke olur. Zeynep durumu Emine'yle konuşurken Mehdi de Benal'e bebeğe babalık yapacağını ama kendisine koca olmayacağını söyler

Benal Mehdi ile konuşurken ona ailesinin bu hamileliği bildiğini, mahalleden gitmesi, çocuğu aldırması için baskı yaptıklarını hatta para verdiklerini söyler. Mehdi bir kez daha şoke olur. Benal'in verdiği parayı annesinin yüzüne attığında kadının bir şeyden haberi olmadığını Cemile'nin kendisini korumak için bunları yaptığını öğrenir. Evde herkes ne yapacağını, hissedeceğini bilemez.

Cemile'ye ablası Müjgan sahip çıkar. İki kardeş Sultan bakkalda kalır. Cemile'nin kocasıyla evlenme sebebinin başkasından hamile olması olduğunu ablasına anlatır. Bu yüzden Benal'le ilgili meseleye dahil olmuştur. Emine ise Zeynep ve Mehdi ayrılırsa Faruk'un ona döneceğinden endişelidir.

Faruk ise istemese de babasının kendisine bulduğu tanımadığı bir kızla söz kesme aşamasındadır. Sultan bakkal merak ettiği kızının zengin sevgilisini görmek için Emine'nin peşine takılır. Faruk ile yani Zeynep'in eski nişanlısıyla buluştuğunu görünce ortalığı ayağa kaldırıp kızını alıp götürür

Mehdi mezarlıkta karşılaştığı Bayram'a toparlaması için dil döker. 

Zeynep Mehdi'yle beraber kalmamak için Sultan bakkala gidince Cemile ve Müjgan ile karşılaşır. Müjgan bu durumda onun boşanması gerektiğini, zaten gerçek karı koca olmadıklarını, Benal'in Mehdi üzerinde daha fazla hakkı olduğunu söyler. Mehdi ertesi gün ablalarını oradan alıp eve getirir. Zeynep Mehdi'yle çay bahçesinde buluşup ona ondan vazgeçmediğini söyler.

Zeliha anne ise Benal ile konuşmak için Nermin hanımın evine gider.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder