Doğduğun Ev Kaderindir 10.bölüm özet. Zeynep bebeği öğreniyor

Mehdi'nin hastaneye gelmesinin hemen ardından Zeynep de diğer aile fertleri de oraya gelir. Tilki Ahmet'in adamları hastanede Bayram'ı sıkıştırıp bıçaklayanı söylememesini ister. Bayram söyleyip söylememekte kararsızken Müjgan Bayram'ın üzerine gidince olanları anlatır. Zeynep babasına, Müjgan annesine kızar. Zeliha anne fenalaşır.

Mehdi ameliyattan çıkar. Yoğun bakıma alırlar. Zeynep yanına girip aşkını ilan eder. Ertesi gün Zeliha anne de oğlunun yanına girer. Müjgan ve annesi Mehdi'yle ilgili tartışır.

Sultan bakkal ise kızı Emine'ye ulaşamaz. Sabah uyanan Zeynep yanında Faruk'u bulamayınca ve komidinin üzerinde taksi parasını bulunca terk edildiğini, kullanıldığını düşünüp kahrolur. Nuh Emine'ye her zaman yanında olduğunu söyler. Emine, annesine liseden arkadaşında kaldığını söyler. Kendi başına ggelenleri sanki o arkadaşının başına gelmiş gibi anlatıp akıl sorar.

Faruk kıza ulaşamayınca mahalleye gelir. Kendisini anlatıp yanlış anlaşıldığı için üzgün olduğunu söyleyip Emine'nin gönlünü alır. Teknede yemek yerler. Faruk hep onunla olmak istediğini söyleyince kız yanlış anlar ve evlenme teklif etti zanneder.

Bayram kahvede olanları anlatıp mahalleliyi Tilki'ye karşı ayaklandırır. Celil de ona destek verir. Tilki'nin mekanını basıp onları döverler.

Zeynep Nermin annesini arayınca Benal'in Mehdi'nin durumundan haberi olur. Nermin anne hastaneye gelir. Kan gerekince ve Ekrem'in kan grubu da Mehdi'ye uyunca onu arar. Ancak Ekrem sevgilisi ve kızıyla yemek yediği için telefonu açmaz. Akşam eve gelince durumu öğrendiğinde kan vermek istemeyince Nermin kızar ve ilişkisini ima edince mecburen gelir.

Benal merak ve üzüntüyle evde beklerken Cemile gelir. Bebeği aldırmamasını, Mehdi'den kalabilecek tek şeyin o olabileceğini söyler. hastaneye gelir. Yoğun bakıma girer. Hastanede onu gören Zeynep durumu anlar ve tekrar sorar. Benal bu kez yalan söylemez. Benal; bebeğin babasının Mehdi olduğunu itiraf eder.

Mehdi sonunda kendisine gelir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder