Hekimoğlu 10.bölüm özet. Hastanede yeni yönetim kurulu başkanı rüzgarı esiyor

Hastaneye yüksek miktarda bağış yapan bir iş adamının tek şartı yönetim kurulunda başkan olmak ve kanseri yenecek deneyler yapmaktır. Anlayışla karşılanan bu isteği kabul ederler. Sonrasında tüm hastaneyi gezer ve değişik tavırlarını fark ettiği Hekimoğlu'na takar. Önlük giymemesini büyütür. İpek'in ısrarına rağmen yinede Ateş gömleği giymez.

Muhasebeye gidip tanı ve teşhis bölümünün hastaneye para kazandırmadığını öğrenir. Orhan'a da gidip tanı bölümünü kapatırlarsa onların bölümüne daha çok kaynak aktarılabileceğini söyler. İpek'e gidip Ateş'e neden farklı davrandığını yoksa aralarında bir şey mi olduğunu sorar

Hastaneye genç yaşta ceo olmuş bir kadın hasta gelir. Pek çok tetkik ve tedaviden sonra Ateş kadının yeme bozukluğu olduğunu bir ilaç yardımıyla kustuğunu anlar. Bu hastalık kaslarda bozukluğa sebep olduğu için kalbi de bozmuş eğer kalp nakli yapılmazsa ölüme sebep olacakmış. Kadınla konuşan ve rahatsızlığı kabul ettiren Ateş; nakil kuruluna yalan söyler. Kadın böylece kalbi alabilir.

Ancak hatası yüzünden Ateş'ten tepki gören Emre; kadının çantasını karıştırıp ilacı bulur. Sonrasında yeni başkan gelip Ateş'le yüzleşir. Kadrolu bir doktoru işten çıkarması için yönetimin kararına ihtiyacı vardır ve İpek'le Orhan tabi ki Hekimoğlu'nun tarafındadır. Bu kez yeni başkan Ateş'i onu kovabilmek için arkadaşlarını kovmakla tehdit eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder