Acı balık nedir? Hakkında Bilgiler

Acı balık; bir hayvan bilimi terimidir.
  • Sazangillerden, Avrupa'da ve ülkemiz göllerinde yaşayan, 8-10 santimetre uzunluğunda bir balık, gördek (Rhodeus amarus)
Biyoloji'deki anlamı:
Kemikli balıklar (Teleostei) takımının, sazangiller (Cyprinidae) familyasından, 8-10 cm kadar uzunlukta, dişisi yumurtalarını yumurtlama borusu aracılığıyla bazı midye türlerinin arasına bırakan, erkeği spermlerini bunların yanına bırakan, bir ay sonra yavruların midyeyi terkettiği görülen, iki hayvan arasında ortak yaşam görülen, Avrupa ve Türkiye'de göllerde yaşayan bir tür.
Su ürünleri alanındaki kelime anlamı:
Kemikli balıkların sazangiller (Cyprinidae) familyasından yaklaşık 10 cm kadar uzunlukta olabilen, dişisi yumurtalarını yumurta borusu aracılığıyla bazı midye türlerinin arasına bırakan, üreme döneminde midyeyle ortak yaşam oluşturan, Avrupa ve Türkiye’deki bazı göllerde yaşayan bir tür, gördek.
Zooloji alanındaki anlamı:
(Rhodeus amarus):Kemikli-balıklar (Teleostei) takımının sazangiller (Cyprinidae) familyasından bir balık türü. Uzunluğu 8-10 cm. Dişi, yumurtalarını, yumurtlama borusu araciyle bazı midye türlerinin (Unio, Anodonta) solungaçları arasına bırakır. Erkek de spermatozoonlarını bunların yanına boşaltır. Bir ay sonra yavrular midyeyi terkederler. İki hayvan arasında ortakyaşay vardır. Avrupa ve memleketimiz göllerinde yaşar.
İngilizce'de Acı balık ne demek? Acı balık ingilizcesi nedir?:
bitterling

Acı balık hakkında bilgiler

Acı balık (Rhodeus sericeus), sazangiller (Cyprinidae) familyasından küçük bir balık türü.
Midyeler üreme sistemlerinin önemli bir bölümünü oluşturur. Dişi acı balık yumurtalarını midyenin içine bırakır. Yumurtalar midyenin içinde gelişir ve yüzebilir hale geldiklerinde dışarı çıkarlar. Midyenin larvaları midyeden çıkan balıklara yapışır ve düşüp başkalaşım (metamorfoz) geçirirler.
Çek Cumhuriyeti Bilimler Akademisi'nin yeni bir araştırması acı balıklar ve midyelerin sanıldığı gibi simbiyotik değil; aksine parazitik yaşadıklarını ortaya koymuştur. Bu araştırma acı balıkların aslında midyelerin paraziti olduklarını; çünkü üremeleri sırasında midyeye enfeksiyon taşıma riski bulunduğunu göstermiştir.
Acı balıklar genellikle yüksek bitki yoğunluklu yerlerde yaşarlar. Dayanıklı balıklardandırlar; fazla oksijen bulundurmayan sularda yaşayabilirler. En fazla 7 - 10 cm uzunluğunda olurlar. Bitkilerle ve küçük böcek larvalarıyla beslenirler.

Acı balık anlamı, tanımı:

Sazan:
Kolay kandırılan, aldatılabilen kimse. Sazangillerden, Avrupa, Asya ve Amerika'nın tatlı sularında yaşayan, sırt yüzgeci uzun, eti beğenilen kılçıklı bir balık (Cyprinus carpio).
Balık:
Zodyak üzerinde Kova ile Koç arasında yer alan takımyıldızın adı. Omurgalılardan, suda yaşayan, solungaçla nefes alan ve yumurtadan üreyen hayvanların genel adı.
Avrupa:
Dünya üzerinde yer alan kıtalardan biri.
Ülke:
Bir devletin egemenliği altında bulunan toprakların tümü, diyar, memleket. Bir özelliği ön plana çıkarılarak düşünülen bölge. Devlet.
Santimetre:
Bir metrenin yüzde biri uzunluğunda bir ölçü birimi, santim (cm).
Gördek:
Acı balık.
Familya:
Birçok ortak özelliği sebebiyle bir araya getirilen cinslerin topluluğu, fasile. Karı, eş. Aile.
Küçük:
Değersiz, önemsiz. Kısık, parlak olmayan (ses). Niteliği aşağı olan, bayağı. Boyutları, benzerlerininkinden daha ufak olan, mikro, büyük karşıtı. Küçük abdest. Geri aşamada. Yaşı daha az olan. Niceliği az olan. Makam, rütbe, derece bakımından daha aşağı olan kimse.
Midye:
Yassı solungaçlı, yumuşakçalardan, kabukları birbirine eşit, denizlerin kayalık yerlerinde kümeler durumunda yaşayan eti yenir bir hayvan (Mytilus).




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder