Ağaç tırmaşık kuşu nedir ? hakkında bilgiler


Ağaç tırmaşık kuşu yada  Orman tırmaşık kuşu ; Biyoloji, Zooloji alanlarında kullanılan bir terimdir.

Biyoloji'deki anlamı:

Kuşlar (Aves) sınıfının, ötücü kuşlar (Passeriformes) takımının, ağaç tırmaşık kuşugiller (Certhidae) familyasından, 13 cm kadar uzunlukta, sırtı pas kahverengisinde olup beyaz lekeli, karnı beyaz, Avrupa ve Asya'da ormanlarda yaşayan, Türkiye' de yalnız Doğu Karadeniz sahil bölgelerinde her mevsim görülen yerli bir tür.

Zooloji'deki anlamı:

(Certhia familiaris) Ötücü-kuşlar (Passeriformes) takımının tırmaşık-kuşugiller (Certhiidae) familyasından bir kuş türü. 13 cm Sırtı pas kahverengisinde olup beyaz lekelidir. Karnı beyazdır. Avrupa ve Asyada ormanlarda yaşar.

Orman tırmaşık kuşu tanımı, anlamı
Kuşu :
Kütahya ili, Simav belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi
Tırma :
Çalı.
Orman :
Ağaçlarla örtülü geniş alan. Bu ağaçların bütünü.
Ağaç tırmaşık kuşugiller :
Kuşlar (Aves) sınıfının, ötücü kuşlar (Passeriformes) takımından, ince uzun gagalı, büyük ve kıvrık tırnaklı, orta uzunlukta kuyruklu, böceklerle beslenen türleri olan bir familya. Orman tırmaşık kuşu (Certhia familiaris), bahçe tırmaşık kuşu (C.brachydactyla) iyi bilinen türleridir. Tırmaşık kuşugiller.
Tırmaşık kuşugiller :
(Certhiidae)iyi bilinen türleridir.
Passeriformes :
Bakınız: ötücü kuşlar. Bakınız: ötücü-kuşlar.
Ötücü kuşlar :
Kuşlar sınıfının geniş bir takımı.
Kahverengi :
Kavrulmuş kahvenin rengi. Bu renkte olan.
Karadeniz :
Çok düşünceli ve durgun görünen kimseler için kullanılan "Karadeniz'de gemilerin mi battı?" deyiminde geçen bir söz.
Uzunluk :
Bir şeyin bir uçtan öbür uca kadar olan uzaklığı. Bir yüzeyin iki temel boyutundan en büyük olanı, boy, en karşıtı. Yazının, sözün kapsam yönünden genişliği. Süre yönünden uzun olma durumu. İki nokta arasındaki yer aralığının ölçümü, tul.
Familya :
Aile. Karı, eş. Birçok ortak özelliği sebebiyle bir araya getirilen cinslerin topluluğu, fasile.
Türkiye :
Türkiye Cumhuriyeti’nin yer aldığı ülke. Bakınız: tûrkiyâ.
Avrupa :
Dünya üzerinde yer alan kıtalardan biri.
Lekeli :
Herhangi bir sebeple üzerinde leke oluşmuş, lekesi olan. Kötü tanınmış, lekelenmiş.
Kuşlar :
Çok hücreli hayvanlardan, omurgalıların geniş bir sınıfı.
Yalnız :
Yanında başkaları bulunmayan. (ya'lnız) Yalnızca. Ama. (ya'lnız) Yanında başkaları olmayarak. Toplumsal ilişkilerden yoksun veya yoksun bırakılan kişi.
Uzunlu :
Kilis ilinde, merkez ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Samsun şehrinde, Çarşamba ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yer. Yozgat kenti, Boğazlıyan ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri.
Mevsim :
Yılın, güneşten ısı, ışık alma süresi ve dolayısıyla iklim şartları bakımından farklılık gösteren dört bölümünden her biri, sezon. Herhangi bir şeyin etkinlik dönemi, sezon. Zaman, dönem, çağ. Herhangi bir ekimin yapıldığı veya bir ürünün yetiştiği dönem. Bazı atmosfer olaylarının en çok belirdikleri zaman. Yaşamın bir bölümü.
Sahil :
Karanın deniz, göl, ırmak boyunca uzanan bölümü, kıyı, yaka, yalı.
Takım :
Bir işte veya bir yerde kullanılan eşya ve aletlerin tamamı, ekipman. Bir filmin çevriminde görüntüleri alma, aydınlatma, ses alma gibi belli başlı çalışmaları yapmak için gerekli en küçük teknikçiler topluluğu. Meslek, davranış, durum vb. yönlerden birbirine uyan kimselerin oluşturduğu topluluk. Aşağılayıcı ve küçümseyici anlamda topluluk. Hayvanlarda yemek borusu, akciğer ve karaciğere genel olarak verilen ad. Birlikte oynayan, kazanmak için birlikte çalışan sporcu topluluğu. Görev bakımından birbirini tamamlayan kimselerin topluluğu, grup, ekip, trup. Bölüğü oluşturan birliklerden her biri. Takım elbise. Bir oyunda sahaya çıkan belli kuruluşlara bağlı oyuncular topluluğundan her biri. Birbirini tamamlayan şeylerin tümü. Sigara ağızlığı. Canlıların bölümlendirilmesinde familya ile sınıf arasında yer alan, yakın benzerlikler gösteren organizmaların oluşturduğu birlik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder